Jedno temné okno

Na tuhle knihu jsem viděla spoustu rozporuplných ohlasů, takže jsem byla velmi zvědavá.

Hlavní hrdinka Elspeth má v hlavě netvora, který k ní promlouvá v hádankách a verších. Proč to prostě nemůže říct narovinu, že?

Autorka vytvořila velice zajímavý svět, ve kterém každá špetka magie něco stojí. Hlavním zdrojem magie jsou kouzelné karty, kterých je pouze pár.

Kromě toho ale existuje spousta dalších druhů nebezpečí.

Dostáváme se do blízkosti královského dvora, kde se to hemží tajemstvími, intrikami a není bezpečné někomu věřit.

Romantická linka je sice slow burn, ale rozhodně stojí za to čekání. Ravyn se pro mě přidává na seznam mých oblíbených mužských hrdinů.

Oblíbila jsem si ale i vedlejší postavy, o kterých se více dozvíme v dalším díle.

Tento příběh má takový temnější nádech a já jsem si užívala každou chvilku. Nechtěla jsem se od knihy odtrhnout a už se nemůžu dočkat pokračování!

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s Knihy Dobrovský.

Jedno temné okno Jedno temné okno Rachel Gillig

Elspeth potřebuje na pomoc netvora. Ale problém je, že oním netvorem je možná ona sama. Elspeth Brslenové nebude stačit jenom štěstí. Aby přežila v tajuplném království jménem Kiks, bude muset požádat o pomoc netvora, kterému ř... více

Komentáře (0)