Jednohubka na odpoledne

recenze

Prokletí Mabiny farmy (2023) 4 z 5 / Knihomolka97
Prokletí Mabiny farmy

Temná historie Mabiny farmy sahá až do 17. století, kdy lidé žili ve strachu z ďábelských sil a čarodějnic. Podle legendy jsou statek a jeho obyvatelé stiženi prokletím. Možná proto dodnes na farmě skomírá úroda a dějí se podivné nehody. Jack a Sarah jsou ale přesvědčeni, že za zlovolnými událostmi nestojí nadpřirozené síly.

Kniha má něco málo přes 130 stran, takže je to čtení na jedno odpoledne. Sarah a Jack tentokrát vyšetřují záhadu okolo jedné farmy, kde se poslední obou dějí divné věci jedné rodince, která na ní žije. Někteří myslí, že je za tím kletba tří čarodějnic, ale Sarah ani Jack tomu přirozeně nevěří a postupně se dovídají zajímavé skutečnosti.

Občas to bylo čtení opravdu až strašidelné díky prostředí a atmosféře, která byla jednoduše, ale pěkně popsaná. Na nějaké složité popisy tady zkrátka není prostor a to mě na této sérii vlastně baví. Žádná zbytečná omáčka okolo. Jsou to opravdu jednohubky, které určitě na první pohled nalákají krásnými obálkami.

Jediné, co mě trošku mrzí, že se Jack se Sarah v osobní rovině nikam moc neposouvají. Na druhou stranu, pokud jsem zjistila správně, tak má série přes 40 dílů, tak se snad dočkám.

Samotný závěr jsem tentokrát vytušila správně.
Pokud máte rádi jednoduché odpočinkové detektivky, pak tuto sérii doporučuji zkusit.


Prokletí Mabiny farmy Prokletí Mabiny farmy Matthew J. Costello

Temná historie Mabiny farmy sahá až do 17. století, kdy lidé žili ve strachu z ďábelských sil a čarodějnic. Podle legendy jsou statek a jeho obyvatelé stiženi prokletím. Možná proto dodnes na farmě skomírá úroda a dějí se podivné ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář