Jeho poslední slova
recenze
Jeho poslední slova (2022) / GallowayJednoho dne Hannah na dveře zazvoní malá holka se vzkazem: Ochraň ji. Je od jejího manžela, kterému se následně nemůže dovolat. Jeho dcera Bailey přijde domů ze školy s dalším vzkazem a taškou plnou peněz. Firma, ve které Owen pracoval, jde ke dnu, ale jeho nikdo nemůže najít.
Hannah se změní celý život, postupem času zjistí, že Owen Michaels začal existovat jen několik let zpátky, a tak neví, koho si vlastně vzala. S Bailey se vydává na cestu za poznáním, kdo tedy tento neznámý muž je, a také za účelem mu pomoci. Bohužel se kvůli jeho minulosti dostanou do velkého nebezpečí.
Na obálce je hodnocení, že tato kniha je právě ta, která vás okamžitě vtáhne do děje. Musím říct, že s touto větou absolutně nesouhlasím. Začátek byl takový nic moc a kniha mě začala bavit až zhruba od půlky, kdy se děj tak nějak rozjel.
Pěkný byl vývoj vztahu Hannah a Bailey, který se z bodu mrazu nakonec stal vztahem plný lásky. Samozřejmě mě i zajímalo, co Owen doopravdy udělal, že takto narychlo zmizel, a myslím, že to v knize je postupně hezky vysvětlené. Zajímavé bylo i vracení se do minulosti, kdy Hannah postupně dávala dohromady věci a rozhovory, které dříve vyzněly zvláštně, ale člověk na ně postupem času zapomene. Určité střípky pak do sebe začaly zapadat, až vše najednou dávalo smysl.
SPOILER: Konec byl pro mě překvapením. Opravdu jsem čekala šťastný konec, kdy se rodina setká, padnou si do náruče a všechno bude zase dobrý, ale to, že Owen navždy zmizí, bylo nečekané.
Jeho poslední slova Laura Dave
Než Owen Michaels zmizí, podaří se mu zanechat své ženě Hannah poslední zprávu: DEJ NA NI POZOR. Hannah přesně ví, koho má Owen na mysli – svou dospívající dceru Bailey, která v dětství tragicky přišla o matku. A která nechce mít ... více