V první řadě moc děkuji nakladatelství Albatros za zaslání knihy.
IG: @strana394
Já čtu obvykle zahraniční autory a tady jsem přemýšlela, jestli se vůbec do knihy pouštět. Ale kdybych si ji nepřečetla, přišla bych o velmi vydařený záhadný, mlhavý příběh. Jak už anotace napovídá kniha sleduje příběh Moniky a jejího přítele Olivera, kteří se hned první den svého výletu rozhodli vyjet na kole. Dobře značená cyklostezka je ale zavede na jiné místo, než kam měli namířeno. A tady se rozjíždí děj plný záhad, mlhy a stísněné atmosféry.
Autorka umí skvěle napínat a krátké kapitoly tomu dobře dodávají. Atmosféra z knihy přímo sálá. Lesy, stmívání, mrholení a mlha hustá tak, že by se dala krájet. Neexistují snad lepší kulisy, když chce autor připravit svým hlavním hrdinům zážitek, z kterého mrazí. Příběh má jasnou mysteriózní linku, ale mimo ni je tu také ukázka, jak komplikovaná může být lidská mysl a jak těžké je posoudit, co je realita a co bludy. Navíc je pribeh doplněn i o novinové clanky a záznamy zpráv, které cely děj skvěle doplní.
Co mě ale docela rozčilovalo bylo chování policie, která mohla případ rozlousknout hned tím, že se podívají na kamerové záznamy jedné nejmenované prodejny.. Snad možná bych řekla, že si kniha zasloužila pár kapitol navíc. Na konci totiž sami nevíte, na čem jste a jestli to byla skutečnost nebo jen výmysl jedné mladé nemocné dívky. V tomto mi to připomnělo knihu Pravda nebo Lež, takže pokud hledáte něco podobného, kniha Jiné místo je přesně pro vás. V knize najdete i QR kód, s nímž zažijete tento děsivý příběh na vlastní kůži.
Jiné místo Kateřina Karolová
Mělo jít o pohodovou vyjížďku. Pak se ale objevila mlha... Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obkl... více