Připravte se na nezapomenutelnou jízdu časem, do éry, kdy za oživením rapové kultury pulzující mezi lety 2009-2014 na hodonínské scéně stál jeden 14letý kluk, který dokázal uspořádat super mejdan, i přesto, že ještě nevlastnil ani občanku. Rapovej deník není jenom kniha. Je to okno do minulosti, kde každá stránka zpřítomňuje vzpomínky a kde se rap stává nejen žánrem, ale životní filozofií.
Již na prvních stránkách vás obejmou vůně dávno vyhaslých mejdanů a tóny beatů, které zastavovaly čas. Ačkoli tato kniha určitě pohladí duše těch, kteří se tehdy potulovali hodonínskými uličkami v očekávání dalšího rapového zážitku, je to jízda, která osloví širší publikum. Protože kdo z nás si nepamatuje ty vzrušující páteční večery, kdy jsme si za dvě kila koupili cíga a láhev, abychom se v ranních hodinách vraceli o několik zážitků bohatší a o všechny peníze chudší?
Takže Pokud se chcete vrátit zpátky do teen let a jazykem jeho vlastním si nechat převyprávět fuck-upy jednoho mladého kluka, který se toho prostě nebál a do každé akce vložil celé své srdce a spousty peněz cizích lidí, tak vas kniha určitě nezklame.
Je taky zajímavé pozorovat, jak se autor postupem času v knize mění a vyvíjí. Ať už formou zápisků nebo i přemýšlením a postojem k situaci, ale to co mu zůstalo je už navždy láska k jednomu hudebnímu žánru a celé jeho kultuře, kterou se snažil způsobem sobě vlastním zprostředkovat nám všem po zážitcích bažících mladých lidech a i když cesta nebyla vždy dokonalá, byla to cesta vstříc pravé vášni.
Rapovej deník Lukáše Kouřila Lukáš Kouřil
Rapovej deník zachycuje šestnáctiletou kariéru promotéra hiphopových koncertů Lukáše Kouřila od úplných začátků v roce 2007, kdy ještě bez občanky zorganizoval internetovou soutěž Prosaď Svůj Rap s živým finále v Hodoníně, přes tr... více