![Umění francouzské kuchyně Umění francouzské kuchyně](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181715/umeni-francouzske-kuchyne-181715.jpg?v=1384261704)
Tato kniha je právem nazývána KULINÁŘSKOU BIBLÍ.
Jako první mě osobně zaujal život a osud Julie Childové, který byl až překvapivě bohatý a nečekaný. Již na zadní straně knihy je zmínka o tom, že tato skvělá žena během druhé světové války sloužila u výzvědné služby. Jedním z míst, kde sloužila a které se jí stalo osudným byl Cejlon, kde se seznámila se svým nadcházejícím manželem, se kterým se po válce v roce 1948 usadila v Paříži.
A právě zde se začala naplno věnovat kulinářství. Stala se studentkou věhlasné kuchařské školy Le Cordon Bleu a následně brala soukromé hodiny u slavných francouzských šéfkuchařů.
V roce 1951 spolu se svými přítelkyněmi Louisette Bertholleovou a Simone Beckovou otevřela vlastní kuchařskou školu nazvanou Škola tří gurmánek a o deset let později společně vydaly knihu Umění francouzské kuchyně.
Tato kniha se v USA stala bestselerem a jednou pro vždy změnila pohled Američanů na vaření.
A co je na ní vlastně tak skvělé?
Umění francouzské kuchyně je obsahově dokonalá příručka k perfektnímu vaření. Jejím největším plusem je, že je psaná lidsky, jednoduše a jasně. Netvrdím, že se v ní neobjevují specifické výrazy pro amatérské kuchaře leckdy záhadné jako flambování, gratinování, blanšírování, deglazování a další.
Že vám tyto pojmy nic neříkají?
Nevadí.
Kniha vás hned na začátku seznámí se všemi těmito názvy a nejen to, dokonce vás provede kuchyní a doporučí vybavení, které v ní nesmí chybět.
Jste připraveni začít?
Už se nebojíte?
Tento výtisk je čtyřicátým vydáním této světoznámé knihy a jsem moc ráda, že se dostal i do mých rukou.
Vařit s Julií je kuchařský koncert. Tak vám přeji, ať se vám příjemně poslouchá a vaše pokrmy lahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i očím.
Závěrem mohu jen říci, že ji vřele doporučím všem, kdo rádi a pravidelně řádí v kuchyni, ale i těm, kteří se chtějí naučit něco nového, nebo si prostě jen touží rozšířit obzor.
Tak směle do toho.
Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně podle, které byl natočen film Julia a Julia. více
Komentáře (0)
Přidat komentář![Akinaz Akinaz](https://www.databazeknih.cz/img/users/87_/87867/87867-l9b.jpg?v=1429086642)
Akinaz také napsala
![Osud si nevybíráme, rozhodnutí ano... Osud si nevybíráme, rozhodnutí ano...](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324332/hana-VSx-324332.jpg?v=1601551443)
![Sněží, sněží... a tři vánoční romance. Sněží, sněží... a tři vánoční romance.](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236038/snezi-snezi-zv5-236038.jpg?v=1445352264)
![Rezistence aneb pravda si vždy žádá oběti Rezistence aneb pravda si vždy žádá oběti](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134258/rezistence-134258.jpg?v=1346614089)
![Divergence aneb odlišnost není vždy vítaná Divergence aneb odlišnost není vždy vítaná](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117803/povstalecka-trilogie-divergence-gVh-117803.jpg?v=1407435265)
![Milý Johne Milý Johne](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31723/mily-johne-2Jk-31723.png?v=1645017341)