Kde číhá vlk

recenze

Kde číhá vlk (2024) 5 z 5 / EvikU.
Kde číhá vlk

Kde číhá vlk je román s tématy jako je židovství, rasismus, antisemitismus. Lilach je spolu s manželem Michaelem Izraelský přistěhovalec. Utekli z Izraele před válkou a přijeli do Ameriky za prací. Syn Adam, přestože doma mluví Hebrejsky, je v podstatě Američan. V Kalifornii žije od narození.

V příběhu se pojednává i o šikaně. Adam je šikanovaný ve škole. Doma se nesvěří, řeší své problémy mlčením. Později začne navštěvovat kroužek bojového umění. Vedoucího si dá na piadestal zbožnosti. Teprve ten mu ukazuje, jak se bránit a jak vrátit protiúder.

Na jedné párty zemře Adamův spolužák Jamel. Afroameričan, který se nejspíš předávkoval drogami. Případ vyšetřuje policie a skutečnost možná není taková, jak na první pohled vypadá. Každá matka přece stoprocentně zná svoje dítě. Ví o jeho přání, bolestech, dokonale předvídá jeho chování…nebo ne?

Lilach se dostává do situací, kdy má o syna strach. Začínají se dít divné věci. Její láska je veliká, pochybnosti však větší. Nemůže vystát vedoucího kroužku, následně si myslí, že je to to nejlepší, co mohlo jejich rodinu potkat.

Kde je pravda a kdo je vlk? Kdo je vrah Jamela? Čtivý román, který začnete číst a nebudete chtít odložit. Skvělý styl psaní, postupné odkrývání, příběh nutí přemýšlet nad životem. Nad rasismem, který je a bude. Vždy se někdo najde, který bude porovnávat…


Kde číhá vlk Kde číhá vlk Ajelet Gundar-Gošen

Příběh románu se odehrává v Silicon Valley v Kalifornii. Lilach má všechno: krásný domov, úspěšného manžela a dospívajícího syna Adama, se kterým vždy cítila zvláštní blízkost. Izraelští přistěhovalci žijí v USA dostatečně dlouho ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář