Kdo ti píše?

recenze

Kdo ti píše? (2023) 5 z 5 / lucie.svobodova
Kdo ti píše?

Příběh plný emocí, konfliktů, naděje i deziluzí.
Román se odehrává v prostředí slunného Řecka, kam si hlavní hrdinové, Daniel a Šárka, přijeli zachránit svůj vztah, který prochází hlubokou krizí.

Cílem jejich dovolené je najít znovu ztracenou harmonii, odpuštění a lásku.
Namísto toho však hned druhý den dovolené přijde zpráva o podivném dopisu, který na Daniela čeká na poště.
Tím se celá snaha o usmíření změní v záhadu plnou otázek, které ničí jejich poslední zbytky důvěry.

Kdo dopis poslal? Proč? A především, co v něm stojí?

Autorka vypráví příběh střídavě z pohledu obou hlavních postav – Daniela a Šárky.
Tato dvojí perspektiva přináší nejen komplexní pohled na dění, ale také umožňuje lépe pochopit vnitřní prožívání každého z nich.

Šárka je na začátku příběhu zraněnou ženou, která se stále potýká s následky partnerovy zrady. Přestože se snaží o vztah znovu bojovat, neustále ji pronásledují pochybnosti, zda může Danielovi ještě věřit.

Daniel, na druhé straně, se snaží svou chybu napravit a vrátit vztah na správnou cestu. Postupně odkrýváme, že za jeho jednáním stojí nejen výčitky svědomí, ale také snaha o nový začátek.

Věkový rozdíl mezi nimi je jedním z mnoha faktorů, který jejich vztah ovlivňuje – a zároveň otevírá otázku, zda jsou partneři schopni si rozumět, pokud jsou v tak rozdílných životních etapách.

Dagmar se v románu dotýká několika citlivých témat – zejména důvěry a jejích hranic. Důvěra je zde ukázána jako křehký element, který může být rychle zničen, ale velmi obtížně obnoven.

Věnuje se i otázce věkového rozdílu ve vztahu, kdy Šárka touží po dítěti, zatímco Daniel se svou životní bilancí tuto myšlenku odmítá.
Zatímco Šárka prožívá svůj biologický tikot, Daniel přemýšlí nad svou minulostí, chybami a tím, jak by jeho život mohl vypadat jinak.

Není možné nezmínit prostředí, ve kterém se děj odehrává. Řecko je zde vykresleno jako kouzelný svět plný slunce, modrého moře, taveren a nekonečné pohody.
Atmosféra této destinace dodává knize neopakovatelný šarm.

Měla jsem chuť sbalit kufry a odcestovat do míst, kde se Šárka a Daniel pokoušejí o znovuobjevení své lásky.
Řecko není jen krásnou kulisou, ale také místem, které jim poskytuje útočiště, naději a prostor k sebereflexi.

Kniha je plná emocí – od smutku a bolesti až po naději a radost.

Ačkoli děj není úplně překvapivý a poměrně brzy tušíme, jakým směrem se bude vyvíjet, autorka jej dokáže podat tak autenticky, že vás vtáhne do příběhu a nedovolí vám přestat číst.
Velkým plusem jsou svižné dialogy, které udržují příběh v tempu.

Je nutné ocenit, jak autorka dokáže podat lidské emoce a komplikovanost vztahů, přičemž zachovává lehkost a čtivost.

Díky lehkému stylu, atraktivnímu prostředí a střídání pohledů je román ideální pro chvíle, kdy hledáte únik z reality a chcete se nechat unést na vlně řeckého moře.

A pokud vás zajímá, co skrývá tajemný dopis a jaký bude osud Daniela a Šárky, určitě dejte této knize šanci.


Kdo ti píše? Kdo ti píše? Dagmar Digma Čechová

Romantická dovolená v kulisách řeckého ráje měla vztah Daniela a Šárky zachránit. Hned druhý den je však zaskočí zpráva o podivném dopisu, který na Daniela čeká na poště. Týden milostného sbližování se tak změní v tíživé čekání na... více


Komentáře (0)

Přidat komentář