Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Bourdon za účelem recenze.
Lucy vidí nástup na vysokou školu jako možnost začít znovu. Chce se stát lepší verzí sebe samé, takže dělá vše, aby byla jako všichni ostatní. Hubne. Bere drogy. Užívá si sex. A ve své snaze být jako ostatní zapomíná na svůj sen, stát se žurnalistkou. Obzvlášť v momentě, kdy se jí do života připlete Stephen. Nezáleží na tom, kolikrát Lucy řekne ne, nebo na tom, že má Stephen přítelkyni a spoustu bokovek. Stephen Lucy chce a Lucy se k němu neustále vrací.
Autorčin styl psaní je docela čtivý, ale trochu ho kazí popisy, které jako kdyby nebyly součástí příběhu. Působí to na mě, jako kdyby byly do příběhu vloženy dodatečně, což není ideální.
Námětově se mi kniha líbí, ale jsem rozladěná z toho, že se děj točí neustále dokola, jen s menšími obměnami. Chápu, že tím chtěla autorka poukázat na určité věci, ale když se v podstatě to samé stalo už potřetí a pak se to ještě mockrát zopakovalo, už mě to nebavilo.
Kniha je nádhernou a obsáhlou ukázkou toho, jak vypadá milostný toxický vztah. Jelikož má kniha poukazovat právě na to, jak vypadá a probíhá toxický vztah, tak bych od ní ostatně nečekala ani nic méně.
V knize se také vyskytuje problém s PPP. Není tady sice probírán obšírně, ale jedná se o realistické zobrazení, které příběh doplňuje. Kromě toho se objevilo i téma deprese, ale to autorka příliš nezvládla. Hrdinka měla opravdu spoustu problému, ale deprese to opravdu nebyla.
Postavy jsou dopodrobna popsané, včetně jejich emocí a myšlenek. Žádná z postav mi nepřišla sympatická, a když se na to podívám zpětně, tak paradoxně mi o trochu víc přišly sympatické ty postavy, které měly být absolutními záporáky.
Jestli chcete vidět, jak skutečně vypadá toxický vztah a nevadí vám cyklický děj, tak tohle je ta pravá kniha pro vás. Za mě by mohlo být provedení o mnoho lepší, ale jako varování je příběh skvělý.
Jen mi dál lži Carola Lovering
Když Lucy Albright přijíždí na malou kalifornskou vysokou školu, touží po novém začátku a ihned přijme vše, co vysokoškolský život nabízí – nové přátele, divoké večírky, podnětné přednášky. A pak potká Stephena DeMarca. Okouzlujíc... více