Když se zamilujete do kluka odvedle

recenze

Kluk odvedle (2020) / Suzanne
Kluk odvedle

Charlotte „Charlie“ Reynoldsová vyrůstá od dětství jen s otcem a čtyřmi bratry. Tedy se třemi bratry a Bradenem, klukem odvedle, který ale jako by patřil do rodiny. Jenže teď je jí šestnáct a Charlie zjišťuje, že zatímco ve sportu porazí každého kluka, pravidla baseballu zná líp než kdekdo a v běhu jí skoro nikdo nestačí, tak co se týče holčičích věcí a vztahů neví vůbec nic…

Charlie si kvůli pokutě za překročení povolené rychlosti musí najít letní brigádu – a náhodou sežene práci v podivném bazaru, který vede Linda. A ta se Charlie snaží nenásilně a nenápadně ukázat, že být holka, co jako holka vypadá, není nic špatného. Ani když jste sportovkyně a máte tři bráchy… Jenže Charlie nechce, aby se jí bráchové posmívali. Ale zároveň je přesvědčená, že holky jako ona – tedy sportovní typy – nejsou pro kluky přitažlivé. Jenže co když se plete? A dokáže najít samu sebe?

Charlie trpí nočními můrami, protože se jí opakovaně zdá o tragické autonehodě mámy. Kvůli nočním můrám trpí nespavostí, takže když zrovna nemůže běhat, což je to jediné, co jí pomáhá, najde si nový lék. Rozhovory přes plot se svým sousedem a dlouholetým kamarádem Bradenem. Jenže Charlie zjistí, že už Bradena nebere jen jako kamaráda… Dochází jí, že se do něj nejspíš zakoukala, jenže to vypadá, že on ji pořád bere jen jako svou kámošku…

Knihy od Kasie Westové jsou správné feel good čtení nejenom na léto. Autorka píše extrémně čtivě, chytlavě, dokáže romantiku zpracovat tak, že nepůsobí zbytečně cukrkandlově, a i romantické klišé v jejím podání jako klišé nepůsobí. To všechno z jejích knih dělá skvělé oddechové romaňtárny nejenom pro náctileté.

Výjimkou není ani její nejnovější kniha Kluk od vedle, kterou jsem opět zvládla přečíst na jeden zátah a nablble jsem se u toho culila. Kluk od vedle se kromě romantické linky zaobírá taky tím, jak být sama sebou a brnká na vážnější notu, protože se zde objevuje problematika Charlieiných nočních můr a tragické smrti mámy. Kasie Westová se těmto tématům ale věnuje spíš okrajově a pořád příběh drží v té milé a roztomilé rovině.

Kluk odvedle je ve své podstatě jednoduchou a nenáročnou romancí, která nejde nijak do hloubky a nepřináší v daném žánru žádný přesah. Příběh je vcelku přímočarý a ke konci poměrně zrychlený, takže by neškodilo některé věci víc rozvést a hlavně je lépe zakončit.

Kluk odvedle za mě v tvorbě Kasie Westové spadá mezi dobrý průměr. Na P. S. Líbíš se mi, které je mojí nejoblíbenější knihou od Kasie Westové, nebo ani na Náhradního kluka nemá. Za mě osobně je ale rozhodně lepší než Po tvém boku, Láska a jiné úkoly a Štěstí v lásce. U mě se tedy Kluk od vedle zařadil zhruba na stejnou příčku jako První opravdový polibek. Na rozdíl od Prvního opravdového polibku není tak vtipný, ale řekla bych, že je přesto o kousíček lepší.

Nicméně vám mohu doporučit skoro každou knihu od Kasie Westové (snad až na Štěstí v lásce, které mi opravdu nesedlo), protože se jedná o ty správně roztomilé a přitom pořád vcelku civilní romance, které vám vyvolají úsměv na tváři a zahřejou vás u srdce. A vykašlete se na to, že je jsou knihy od Kasie Westové primárně určené náctiletým čtenářkám, myslím, že čím jste starší, tím víc vás potěší :)


Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Šestnáctiletá Charlotte Charlie Reynoldsová si vždycky myslela, že jí skutečnost, že ji vychovával jen táta a tři starší bratři, přináší samé výhody. Dovede totiž předběhnout, porazit a přechytračit každého kluka, kterého zná - vč... více


Komentáře (0)

Přidat komentář