Kniha, která má své mouchy, ale přesto vás pohltí

recenze

Šepot kouzel (2023) 2 z 5 / katerina2996
Šepot kouzel

Čarodějka: šepot kouzel

#spoluprace @humbook_blogeri

Autorka vám v téhle knize nabídne kombinaci všech teen tropes a dramat, které známe a baví nás a vytvoří z toho relativně použitelný příběh, který vás nejedou donutí napjatě zatajit dech. Šepot kouzel na vás už na začátku vybafne hlavní hrdinku ne nepodobnou naší oblíbené princezně/královně Else z Frozen. Pokud se dokážete spokojit s nedostatkem originality a kupou známých zápletek, tahle kniha se stane příjemným čtením na dlouhý večer. Je to lehké a čtivé, takže nemusíte moc přemýšlet a můžete se ztratit v ději prošpikovaném romantikou a kouzly.
Docela bych ocenila, kdybych jedou otevřela knihu o čarodějnicích a byly to hallowenské čarodějnice ve stylu filmu Čarodějky z Eastwicku a ne ve stylu disney princezen, ale čert to vem tohle je otázka osobních preferencí. Co už není otázkou osobních preferencí je moje touha vidět v knize zajímavé postavy s vybudovanými charaktery a vztahy. Většina postav je plochá a romantické vztahy se tvoří rychle a bez napětí. Kniha dává velký důraz na rodinné pouta a především sourozeneckou lásku, ale i u toho bych chtěla vidět zajímavější emoční růst a napojení postav, protože jsem jim jejich lásku moc nevěřila a ani mě nebavilo ty rodinné zápletky sledovat.
Můj největší problém s knihou je to, že děj stojí na tom, že hlavní hrdinka je na někoho naštvaná, pak se s ním začne hádat a ve chvíli kdy by měl přijít ten bod, kdy se ta hádka nějak rozvine, nebo obě strany obhájí důvod svého defenzivního chování, Eira naštvaně odchází a práská za sebou dveřmi. Je to nedospělé, nesmyslné a bránilo mi to být s ní naštvaná, protože se chovala iracionálně a nikdy hádka netrvala dost dlouho aby mě zaujala.
I když kniha v ději dost skáče, nakonec mě aspoň bavilo to číst a u hlavní linky jsem byla a stále jsem (druhý díl kdy?) zvědavá na to jak se to vyvine a co autorka vymyslí.
Nemůžu říct, že bych si o tom myslela, že je to kvalitní příběh, ale je to můj oblíbený styl guilty pleasure knih a já jsem všema deseti pro. Bavilo mě to, četlo se to rychle a příjemně jsem si u toho odpočinula.


Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Někomu jdou stíny v patách, někdo v nich žije. Fantasy ve stylu hitu Kouzla rodu Thornů. Osmnáctiletá Eira Landanová je nejzavrhovanější učnicí v Čarodějné věži. Stále ji dusí srovnávání s jejím starším bratrem, šepot magie i v... více


Komentáře (0)

Přidat komentář