Šepot kouzel přehled

Šepot kouzel
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518292/bmid_carodejka-sepot-kouzel-2k9-518292.jpg 4 201 201

Čarodějka (E. Kova) série

1. díl >

Někomu jdou stíny v patách, někdo v nich žije. Fantasy ve stylu hitu Kouzla rodu Thornů. Osmnáctiletá Eira Landanová je nejzavrhovanější učnicí v Čarodějné věži. Stále ji dusí srovnávání s jejím starším bratrem, šepot magie i vzpomínky na nehodu, během níž zabila člověka. Její život se zcela změní, když se rozhodne zúčastnit Turnaje pěti království. Postupně získá pozvání na císařský dvůr, objeví v sobě talent pro zakázanou magii a sblíží se s pohledným elfím vyslancem. Jenže minulost nezapomíná a nic není bez rizika. Obzvlášť ne tento turnaj, se kterým má kdosi temné úmysly...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

A Trial of Sorcerers, 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šepot kouzel. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (57)

KnihomolkaEdit9
18.09.2024 4 z 5

Začátek se docela pomalu rozjížděl na můj vkus, takže jsem chvilku přemýšlela, zda jí neodložit zpět do knihovny. Každopádně se z toho vyklubalo příjemné fantasy s živly a elfy, což oceňuji. Nicméně mi stejně chyběl takový ten "drive"celé knihy. V poslední třetiny knihy to bylo o něco lepší a konec skončil otevřeně, takže se dočkáme druhého dílu. Dám tomu ještě šanci a budu doufat, že druhý díl bude lepší.

Tereziee
06.09.2024 3 z 5

Šepot kouzel mě nalákal svojí anotací, ale musím říct že po dočtení jsem zůstala lehce zklamaná. Přišlo mi, že podobný námět jsem četla už několikrát a i když mi opakující se vzorce děje ve fantasy zas tolik nebaví, tady mi mi celková myšlenka turnaje úplně nesedla. Stejně tak i postavy. Nedokázala jsem si oblíbit hlavní hrdinku ani další postavy. Dialogy mi přišly takové mdlé a o ničem, že pro mě bylo velmi těžké si k nim vybudovat bližší vztah. Musím říct, že poslední třetina knihy už mě bavila víc. Myslela jsem si, že jsem odhadla celou zápletku, ale objevilo se zde pro mě několik překvapivých situací. Uvidíme, jestli dám pokračování série ještě šanci.


Cara.17
30.06.2024 3 z 5

Eira Landanová je osmnáctiletá učnice, která to v životě neměla jednoduché – je čarodějkou se silnými magickými schopnostmi a krom toho slýchá hlasy, které nikdo jiný neslyší. A právě kvůli své jedinečnosti se stala pro ostatní učně v Čarodějné věži trnem v oku. Jejich zášť vůči ní vygradovala do té míry, že Eira při jednom konfliktu ztratila sebeovládání a nechtěně zabila člověka. Od té chvíle se její život ještě víc zkomplikoval.
Eira se však nehodlá se svou pověstí „nejopovrhovanější učnice“ smířit. Když se jí naskytne příležitost zúčastnit se Turnaje pěti království, rozhodne se ji využít a ukázat tak všem, kdo o ní pochybovali, že je schopnou čarodějkou...

Kdybych byla mladší a neměla načtených už tolik young adultovek, možná bych dala o hvězdičku víc, jenže teď... Když jsem se knihou prokousávala, byly tam takové momenty, že jsem měla chuť dát jen dvě hvězdičky. Proč? Důvodů je víc, ale jedním z těch hlavních je, že mě to nebavilo.
Prostředí, v němž se příběh odehrává, bylo vcelku zajímavé a příběh sám o sobě měl jakš takš potenciál, ale byl procpaný mnoha nezáživnými údaji - ať už z historie, fungování jednotlivých zemí či dalšími informacemi, kterými nás autorka zahlcovala prostřednictvím Eiřina pátrání po její minulosti atd. Nemyslím to nijak špatně - je jasné, že každý spisovatel musí čtenáře s takovými věcmi obeznámit, jenže v této knize to bylo podané strašně nudně.
Krom toho jsem si neoblíbila ani jednu z postav. Jejich charaktery byly málo propracované - žádná nebyla ničím výrazná. A co se týče dialogů? Zase šeď a nuda. A u některých jsem se div nechytala za hlavu, jak trapné a dětinské byly.
U romantické linky (v tomto případě milostného trojúhelníku), jsem se už za hlavu chytila doslova. Zatímco v jiných povedenějších knihách to jiskření mezi postavami můžete skoro cítit, tady to ani neprsklo.
Turnaj to naštěstí trochu vytáhl a učinil děj napínavějším + Eiřiny magické schopnosti byly hodně neobvyklé. Zvrat na konci v podobě smrti jedné z hlavních postav jsem opravdu nečekala, avšak vzhledem k tomu, že příběhu chyběla hloubka, slzy na krajíčku jsem vážně neměla.
Takže celkově hodnotím jako úplný průměr. Elise Kova si u nás určitě najde svoje čtenáře, kteří budou v této sérii rádi pokračovat, ale já už to nebudu. Jestli jsem během svého čtenářského života něco zjistila, pak to, že nemá smysl dávat šanci dalším dílům, když mě ten první vůbec nezaujal a je mi úplně jedno, co se s postavami bude dít dál.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pasažér, Zmije a další knižní novinky (34. týden)

20.08.2023


Citáty z knihy (3)

Osud není psán rukama smrtelníků.


Tvá mysl tě omezí mnohem dřív než tvoje tělo nebo schopnosti.


V honu za pravdou buď opatrná. Jen zřídka bývá taková, jakou ji čekáš.


Kniha Šepot kouzel v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených246x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených12x
v Knihotéce172x
v Chystám se číst211x
v Chci si koupit58x
v dalších seznamech8x