Tanec stínů přehled
Elise Kova
Čarodějka (E. Kova) série
< 2. díl
Staň se tím, koho musíš zničit. Druhý díl uhrančivé fantasy série. Eira je šampionkou říše Solaris a vydává se do země, o které dosud jen snila. Čeká ji však nekonečná noční můra. Její úhlavní nepřítel uprchl a v každé podzemní chodbě města Risen může čekat zkáza. Když Eiru zajmou, v sázce se ocitne nejen její život, ale i životy jejích přátel a muže, kterého miluje. Pokud chce, aby všichni přežili, bude se muset změnit. Bude muset milovat vášnivěji a bojovat zuřivěji než kdy dřív. Existuje totiž jediný způsob, jak zničit legendární Pilíře: sama se jedním stát.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Fragment (ČR)Originální název:
A Hunt of Shadows, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tanec stínů. Přihlašte se a napište ho.
Na druhý díl ze série Čarodějka jsem se poměrně těšila, protože první mě zaujal svým námětem i magií, která zde má jasně daná pravidla a je poměrně různorodá. Hrdinové příběhu ji nemůžou využívat, jak se jim zachce (i když v této knize to tak trošku začalo působit), ale každý typ moci má svoje omezení a v průběhu příběhu se vyvíjí. Což je příjemná změna od příběhů, kde má hrdina skvělé schopnosti již od začátku a není kam se posunout.
Děj knihy se přesunul do Meru, místa, které hlavní hrdinka tak moc chtěla navštívit a zjistit o něm co nejvíce. Bohužel autorka změnu prostředí úplně nevyužila, a tak jsem se o novém místě nic moc nového nedozvěděla, protože většinu času jsme spolu s Eirou strávili na stejném místě a když už se náhodou dostala jinam, tak nebylo moc kde se rozhlížet.
Hlavní hrdinka je v tomhle díle trošku na ránu, protože se chová dost dětinsky a jde si za svým cílem bez ohledu na následky jejího jednání, což se jí několikrát spíše vymstí a nadělá více škody než užitku. Objevilo se i několik nových postav, které jsou zajímavé, ale ne ke všem jsem si našla cestu. Možná i proto, že dostali velmi málo prostoru a dějem vždy spíše proběhnou.
V knize se objevilo pár zajímavých zvratů, ale většinu času se toho moc neděje a děj se točí v kruhu, kdy se Eira potuluje mezi Stínovým dvorem a Pilíři, což jsou skupiny, které mezi sebou bojují o moc. Ve výsledku vlastně dostaneme asi více otázek než odpovědí a tento díl může působit trochu jako vycpávkový. Přesto všechno se příběh dobře četl a jsem zvědavá kam se bude dál vyvíjet.
Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji Albatros Media
Já jsem byla na pokračování moc zvědavá a musím teda říct, že jsem i trošku zklamaná. Nové prostředí bylo zajímavé a trošku jsem doufala, že se o něm dozvíme i něco více. Přišlo mi, že jeho potenciál nebyl plně využitý.
Co se týče Eiry tak za mě pořád byla taková naivní, ale ke konci se to už začalo zlepšovat. Takže doufám, že v dalším díle to bude lepší. Fero mě místy, vyloženě štval.
V díle se za mě pořádně nic nestalo. Byl to takový za mě klasický druhý díl, kde si autorka připravovala půdu. Takže nic moc.
Po prvním díle, který mě bavil jsem zklamaná. Zároveň, ale doufám že třetí díl bude lepší než tento.
Sezona pomsty, Vyrytá znamení a další knižní novinky (47. týden)
17.11.2024
Kniha Tanec stínů v seznamech
v Mé knihovně | 72x |
2023 | Šepot kouzel |
2020 | Prvá veterná čarodejka |
2020 | Pád Ohnivého princa |
2022 | Koniec Zemského kráľovstva |
2024 | Tanec stínů |
Hmm...jak bych jen... pokud se vám líbila jednička, druhý díl vás naprosto uchvátí. Je tu spousta akce a říkáte si, jak to všechno může Eira zvládat.
Pokud vás ovšem jednička neoslnila, je možné, že to s dvojkou dopadne stejně... Děj předchozí knížky je vysvětlen velmi sporadicky, takže pokud jste sklerózy jako já, budete zmatení cca polovinu knihy.
Nové postavy na druhou stranu mají drive a šťávu a já si je maximálně užívala. Touto fantasy sérií prostupuje skvělá elementární magie a i jiné podoby čar a kouzel.
Záporák je navíc pěkně fanatický a úlisný chlápek, kterému budete přát všechno, jen ne to dobré.
Kniha je rozhodně vhodná pro všechny začínající fantasy YA čtenáře - svět je podaný jednoduše, dějové linky jsou odhadnutelné a postav je tak akorát. Kniha není zlá, jen pro mě už je to bohužel průměrné a lehce zapomenutelné.