Kniha pro každého jazykáře či nadšence do jazyků

recenze

Jazyky na 366 dní (2023) 5 z 5 / dominikaBjEu
Jazyky na 366 dní

Kniha Jazyky na 366 dní je pohlazením duše všech jazykářů a dalších, kteří se o jazyky zajímají. Velmi mě bavil její formát - jedna strana na každý den, což může být příjemným začátkem dne nebo jeho pohodovým zakončením.

Při jejím čtení mi jako lektorce angličtiny okamžitě naskakovaly další asociace a různé možností využití - v hodinách jako téma dne či týdne, případně jako zajímavé otázky v hospodském kvízu.

Je nabita tolika informacemi, že je snad možné číst ji každý rok, vždy si tam najít něco nového a nikdy se nenudit. Pokud máte rádi různé zajímavosti a jazyky, bude to rozhodně trefou do černého.

Mile mě také překvapily drobné kvízy, kterými byla kniha protkaná a neuvěřitelné množství informací, které autorky dokázaly velmi precizně a chytlavě zpracovat, často jsem totiž měla problém zůstat jen u daného dne a kolikrát jich přečetla hned několik.

Jazyky na 366 dní Jazyky na 366 dní Lucie Gramelová

Kolika jazyky se domluvila královna Viktorie? Podle čeho bylo pojmenováno avokádo? Odkdy se ve španělštině píší obrácené otazníky a proč v němčině každé podstatné jméno začíná velkým písmenem? Vydejte se s námi na dobrodružnou ces... více

Komentáře (0)