Kniha Jazyky na 366 dní je pohlazením duše všech jazykářů a dalších, kteří se o jazyky zajímají. Velmi mě bavil její formát - jedna strana na každý den, což může být příjemným začátkem dne nebo jeho pohodovým zakončením.
Při jejím čtení mi jako lektorce angličtiny okamžitě naskakovaly další asociace a různé možností využití - v hodinách jako téma dne či týdne, případně jako zajímavé otázky v hospodském kvízu.
Je nabita tolika informacemi, že je snad možné číst ji každý rok, vždy si tam najít něco nového a nikdy se nenudit. Pokud máte rádi různé zajímavosti a jazyky, bude to rozhodně trefou do černého.
Mile mě také překvapily drobné kvízy, kterými byla kniha protkaná a neuvěřitelné množství informací, které autorky dokázaly velmi precizně a chytlavě zpracovat, často jsem totiž měla problém zůstat jen u daného dne a kolikrát jich přečetla hned několik.
Jazyky na 366 dní Lucie Gramelová
Kolika jazyky se domluvila královna Viktorie? Podle čeho bylo pojmenováno avokádo? Odkdy se ve španělštině píší obrácené otazníky a proč v němčině každé podstatné jméno začíná velkým písmenem? Vydejte se s námi na dobrodružnou ces... více