Kniholoď pana Perdua - Kniholoď pana Perdua | recenze | Databáze knih
Kniholoď pana Perdua

Jedná se o pokračování knihy Levandulový pokoj. Příběh se odehrává o čtyři roky později. Jean Perdu žije klidným životem na venkově v Provence, ale kvůli nečekanému dopisu se musí vrátit ke své lodi plné knih a začít opět provozovat Knižní lékárnu. Ale na lodi není sám, postupně se k němu přidávají známí i neznamí, lidé i zvířata a vytvoří velmi zajímavou společnost.

Musím přiznat, že knihu jsem si vybrala především kvůli obálce. První díl jsem nečetla, ale ta fialová barva, levandule, Paříž... to vše ve mě vyvolalo klid, pohodu, harmonii a přesně něco takového jsem si zatoužila přečíst .

První půlka knihy ale pro mě byla spíše zklamáním. Ale nebylo to tím, že jsem předchozí díl nečetla. Příběh na Levandulový pokoj navazuje jen zvolna. Ale v podstatě půlku příběhu se nic nedělo, dialogy byly podivné, matoucí. Samotný text byl složitý, zamotaný, musela jsem opravdu dávat pozor, co čtu, abych pochopila příběh.

Jak ale Perdua a jeho kamarád Max nastoupili na loď a vypluli, začala se mi kniha vlastně líbit. Možná jsem si zvykla na autorčin styl nebo se v knize už konečně začalo něco málo dít. Objevily se tu zajímavé postavy (oblíbila jsem si především Thea). A konečně jsem tam alespoň trochu našla tu milou, poklidnou atmosféru, kterou jsem hledala a druhá půlka knihy se mi četla mnohem lépe. Najdeme zde zajímavé myšlenky, které mě donutily se nade mnou a mým životem trochu zamyslet. A zaujalo mě Perduovo povolání, kdy na každou nemoc duše je schopen "předepsat" četbu konkrétní knihy, z nichž spoustu ani neznám. Stejně jako Perdu věřím tomu, že knihy mají léčivou moc. Nakonec jsem byla ráda, že jsem knihu neodložila a dočetla ji až do konce

Pokud hledáte milou knihu, která bude poklidně plynout bez větších akcích, zkuste Kniholoď pana Perdua. Když se prokoušete nudnějším začátkem, možná vás kniha nakonec mile překvapí.

Kniholoď pana Perdua Kniholoď pana Perdua Nina George

Od doby, kdy knihkupec Jean Perdu opustil svou knižní loď Pharmacie Littéraire a pustil se do nového milostného vztahu se sochařkou Catherine v Provence, již uplynuly čtyři roky. Poslední přání spisovatele Josého Saramaga ho však ... více

Komentáře (0)