Rochus

Chtěli byste cestovat po celém světě a ještě si za to nechat platit? Zajděte na pohovor do nejmenované firmy, u které jsou zaměstnáni vypravěč a vypravěčka příběhu. Má to ale jeden háček. Sem tam budete muset na dovolené sledovat někoho, kdo brzy "nešťastnou náhodou" zemře... A nebo rovnou být tím, kdo ho zabije... A jak do toho zapadá divný, vlasatý týpek se psem, kterého občas zaměstnanci vidí?

Říct do jakého žánru spadá příběh je těžké. Najdete zde velmi podrobné popisy měst a výletů, jak z nějakého průvodce. Ale taky je tu spoustu mrtvol jako v pořádném thrilleru. A taky jsou tu různé nadpřirozené prvky.

Rochus má úctyhodných 750 stránek. Trochu jsem se toho počtu bála, ale příběh mě zaujal od první stránky. Autor má velmi čtivý styl a i když se v knize na začátku dlouho nic moc zajímavého nedělo, stránky rychle ubíhaly a byla jsem zvědavá, co se z toho vlastně vyvine. Hlavní postavy jsou velmi dobře vykreslené, jen vypravěčka mi nebyla moc sympatická.
Líbilo se mi, jak autor do příběhu zasadil různé legendy, historii a především pak dění několika posledních let. Konečně už vím, jak to tehdy bylo!

Poslední třetina knihy se ale už začala trochu táhnout, podrobné popisy dalších měst už mě začaly nudit. Asi by neuškodilo, kdyby kniha měla o nějakých 100 stránek méně. A důvod proč se dělo, co se dělo, se mi zdál trochu nedotažený a zasloužil by si víc vysvětlení.

Celkově se mi ale kniha velmi líbila, nečekala jsem, že mě příběh tolik pohltí. Pokud hledáte netradiční příběh na dlouhé zimní večery, velmi doporučuji.

Rochus Rochus Přemysl Krejčík

Měli jste na dovolené pocit, že vás někdo sleduje? Možná jste právě unikli jednomu z nás. Nenápadný muž letí z Budapešti do Pekingu přidat se k firmě stojící mimo zákony. Mladá žena dostává nečekanou nabídku poté, co na jihu Itáli... více

Komentáře (0)