Korunní princezny

Tak jsem si zase dala jednu young adult fantasy a překvapivě jsem překvapila své překvapení! Korunní princezny mě oslovily anotací, ale čekala jsem průměrné romantické zpestření. Jenže jsem dostala mnohem víc!

Hlavní hrdinky tu máme tentokrát dvě! Dvojčata Wren a Rose žijí každý v jiném světě. Doslova! V den jejich narození jim zavraždili rodiče, a tak se jejich osud změnil v jednu krutou pomstu. Wren zažívá divoké dětství ve vyhnanství u čarodějů, Rose hýčkají za zdmi paláce slavné Eany. Rozdílnější už být nemohou, a přesto se jejich cesty nebezpečně protnou, jsou nuceny spolupracovat a bojovat o svůj holý život.

Dávné historické události, při kterých byli čarodějové utlačeni a následně i vyvražděni, nedají spát snad nikomu a touha po pomstě je tak silná, že vyčkává celých osmnáct let, aby mohla být dokončena. Wren vychovávají k tomu, že až nastane čas, nahradí svou sestru v paláci i na trůně, a tak se jednoho dne stane, že je Rose unesena z vyhřáté sametové postele a odvedena přes rozpálenou poušť a hrůzný les k čarodějům. Setkává se nejen s drzým, ale charismatickým Shenem, tak i se svou babičkou Banbou, o které neměla ani tušení. Rose se první okamžiky rozkoukává naivníma očima, ale brzy pochopí, že ne všechno, co jí navykládal Willem Rathborn (poručník a jediná její rodina), je čistá pravda pravdoucí. Wren tak místo Rose okupuje palác a snaží se svou mazaností zařídit Willemův pád. Jak už to ale bývá, věci se rychle komplikujou. A když se k tomu přimotá přitažlivý strážce prince Anselma, kapitán Tor Iversen, celý její plán se zamotává čím dál víc. Wren je divoká a situace s ní mi často vykouzlily úsměv na tváři.

V příběhu je romantická linka hodně výrazná, a pokud se s tímto faktem dáte do čtení, dostanete přesně to, po čem toužíte. Dynamický příběh plný zvratů, obohacený skvělými postavami a dialogy. Nechybí ani zajímavě vystavěný fantasy svět, který vás bude bavit.

Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Wren Greenrocková odjakživa ví, že jednoho dne nahradí svou sestru, korunní princeznu, na jejím místě v paláci. Od narození ji trénují k tomu, aby se vrátila tam, kde zemřeli její rodiče, a zmocnila se jediného člověka, který tehd... více

Komentáře (0)