Tak jsem si zase dala jednu young adult fantasy a překvapivě jsem překvapila své překvapení! Korunní princezny mě oslovily anotací, ale čekala jsem průměrné romantické zpestření. Jenže jsem dostala mnohem víc!
Hlavní hrdinky tu máme tentokrát dvě! Dvojčata Wren a Rose žijí každý v jiném světě. Doslova! V den jejich narození jim zavraždili rodiče, a tak se jejich osud změnil v jednu krutou pomstu. Wren zažívá divoké dětství ve vyhnanství u čarodějů, Rose hýčkají za zdmi paláce slavné Eany. Rozdílnější už být nemohou, a přesto se jejich cesty nebezpečně protnou, jsou nuceny spolupracovat a bojovat o svůj holý život.
Dávné historické události, při kterých byli čarodějové utlačeni a následně i vyvražděni, nedají spát snad nikomu a touha po pomstě je tak silná, že vyčkává celých osmnáct let, aby mohla být dokončena. Wren vychovávají k tomu, že až nastane čas, nahradí svou sestru v paláci i na trůně, a tak se jednoho dne stane, že je Rose unesena z vyhřáté sametové postele a odvedena přes rozpálenou poušť a hrůzný les k čarodějům. Setkává se nejen s drzým, ale charismatickým Shenem, tak i se svou babičkou Banbou, o které neměla ani tušení. Rose se první okamžiky rozkoukává naivníma očima, ale brzy pochopí, že ne všechno, co jí navykládal Willem Rathborn (poručník a jediná její rodina), je čistá pravda pravdoucí. Wren tak místo Rose okupuje palác a snaží se svou mazaností zařídit Willemův pád. Jak už to ale bývá, věci se rychle komplikujou. A když se k tomu přimotá přitažlivý strážce prince Anselma, kapitán Tor Iversen, celý její plán se zamotává čím dál víc. Wren je divoká a situace s ní mi často vykouzlily úsměv na tváři.
V příběhu je romantická linka hodně výrazná, a pokud se s tímto faktem dáte do čtení, dostanete přesně to, po čem toužíte. Dynamický příběh plný zvratů, obohacený skvělými postavami a dialogy. Nechybí ani zajímavě vystavěný fantasy svět, který vás bude bavit.
Korunní princezny Catherine Doyle
Wren Greenrocková odjakživa ví, že jednoho dne nahradí svou sestru, korunní princeznu, na jejím místě v paláci. Od narození ji trénují k tomu, aby se vrátila tam, kde zemřeli její rodiče, a zmocnila se jediného člověka, který tehd... více