Za slunečného letního dne se z mateřské školy ve Stockholmu ztratí pětiletý chlapec. Všechny stopy nasvědčují únosu. Policistka Mina Dabiriová i její kolegové vědí, že jim jde o čas. Brzy zjišťují souvislost s dřívějším zmizením stejně staré dívky, které skončilo tragédií. Zdá se, že nebezpečí hrozí i dalším dětem. Zločiny jsou pečlivě naplánované a nesou rituální znaky. Je možné, že v pozadí stojí nějaká tajemná sekta?
Kult je druhým dílem série. První díl, tedy Iluzi jsem hodnotila čtyřmi hvězdami a obávala jsem se, že Kult bude mít klesající tendenci a jsem neskutečně ráda, jak moc jsem se mýlila.
V tomto dílu se opět setkáváme s Minou a dokonce i s mentalistou Vincentem. Ti dva se neviděli celý dva roky a ani jeden neví, zda se toho setkání obávat nebo se na něj vlastně těšit.
Jsem moc ráda, že se v Kultu autoři zaměřili více na postavy nejen ty hlavní, ale i vedlejší a můžeme tak pořádně nahlédnout do jejich soukromého života. Obzvláště do života Miny, o které jsme toho do teď moc nevěděli. Kromě tohoto se zde vůbec nešetří zvraty, akcí a napětím a zkrátka tato kniha celkové předčila všechna má očekávání.
Jsem velmi ráda, že jsem těmto dvěma knihám dala šanci, přes tu délku, protože ač má každá skoro 600 stran, tak je nejde odložit a věřte mi, že ani nemrknete a budete na konci.
Kult Camilla Läckberg