Láska a kerosin

recenze

Láska a kerosin (2023) 5 z 5 / renulka16
Láska a kerosin

Moje rodina pro mě byla prokletím. Otec a bratr mi dělali ze života peklo. Předčasná mámina smrt mi pořád nedá spát. Teď, když můj bratr Donovan zahynul při nehodě, můžu konečně na minulost zapomenout. Posledním, co mě s ní spojuje, je dům, který jsem zdědil a který hodlám vypálit do základů. Je tu ale jedna překážka Anneliese Nielsenová, Donovanova snoubenka.

Láska a kerosin patří do mé škatulky knih, které prostě miluju od prvních řádků. Nejde zde totiž jen o obyčejnou romantiku. Je v tom něco víc, něco temného, co mě opravdu přitahuje.

Tato kniha je vyprávěná v ich-formě z pohledu obou hlavních hrdinů - Anneliese, která přišla o svého snoubence při autonehodě a zůstal ji na krku celý dům, který chtěli spolu opravit a taky... prázdné konto... Ona jako hlavní hrdinka mi velmi sedla.
Druhou hlavní postavou je Lachlan (celou dobu jsem ho četla jako lachtan a nebyla jsem schopna si zapamatovat, že to tak není, to jen tak btw...). Panebože, viděli jste toho týpka na obálce? Jo, tak takhle přesně vidím Lachlana a i kdyby to byl ten největší vůl na světě, tak ho prostě budu milovat. Jsem zkrátka neponaučitelná.. Ale! Naštěstí nebo spíš bohužel? On ještě ke všemu je i povahově naprosto dokonalý! Takže on jako další hlavní hrdina, značka ideál...

Strašně se mi líbil jejich vztah/nevztah. Od lásky k nenávisti. Dialogy plné pošťuchování, jo tak si představuji skvělou romantickou linku! A kromě toho, kniha není předvídatelná, protože Lachlan si sebou nese tajemství z minulosti, které velmi pěkně ovlivňuje děj.

Takže zkrátka. Asi jsem zaujatá, možná spíš očarovaná, ale já jinak než hodnotit plných počtem nemůžu a všem velmi ráda doporučuji!
Rozhodně si musím přečíst další knihy od autorky a tato kniha, díky úžasné obálce, neopustí moji knihovnu!

Láska a kerosin Láska a kerosin Winter Renshaw

Komentáře (0)