Láska napříč vesmíry

recenze

Jak se zbavit lásky (2024) 5 z 5 / Kikina182
Jak se zbavit lásky

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada - Cosmopolis za účelem recenze.

Gemma chce po rozchodu zapomenout na svého bývalého a její tetička má očistné kouzlo, které ho úplně vymaže. Jenže kouzlo zafungovalo úplně jinak, než čekala. Gemma se ocitne v alternativní realitě, kde po jejím ex sice není ani památka, ale její život je úplně jiný a nejhorší je, že její nejlepší kamarád Dax nemá nejmenší tušení kdo je.

Kate Robb má krásný styl psaní, který bez problému dokáže vtáhnout do příběhu. Nechybí popisy, které příběhu krom jiného vytváří skvělou atmosféru.

Kniha vypráví především romantický příběh, ale zároveň je v něm i humor. Nechybí ani magie a alternativní realita, které příběhu dodávají trochu nadpřirozena, ale zároveň na člověka pořád působí jako něco, co by se mohlo stát.

Romantická linka je předvídatelná, ale povedená. Mezi hlavními hrdiny to neustále jiskří a moc se mi líbí vývoj jejich vztahu, ať už v Gemmině realitě nebo v té alternativní.

V příběhu jde ale o mnohem víc než jen o nalezení lásky, jde i o nalezení sebe samé. Gemma si díky svému pobytu v alternativní realitě postupně ujasňuje, co vlastně chce a rozvíjí se. Díky tomu, že přehodnocuje svůj život komplexněji, mi přijde příběh ještě úplnější a uvěřitelnější.

Nejen Gemma je propracovaná a rozvíjí se, to samé platí i pro ostatní postavy. Ačkoli v mnohem menším měřítku. Navíc se autorce skvěle povedlo vyobrazit dvě verze těch samých postav, aby to byly pořád ony, ale zároveň se od sebe lišily.

Jak se zbavit lásky je krásný oddechový příběh plný romantiky, který v sobě ale skrývá mnohem víc než jen to. Pokud hledáte knihu u které si odpočinete, vykouzlí vám úsměv na tváři a možná vás i přesvědčí k přehodnocení některých vašich rozhodnutí, určitě se po ní podívejte.


Jak se zbavit lásky Jak se zbavit lásky Kate Robb

Co uděláte, když po čtyřech letech dostanete kopačky? Gemma zareagovala jako každá jiná osmadvacetiletá dívka: opila se. Společnost jí dělala sestra, bláznivá teta a nejlepší kamarád Dax. Po větším počtu vypitých margarit našli s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář