Láska po Španělsku

recenze

Láska po španělsku (2023) 4 z 5 / bookbug_cz
Láska po španělsku

Roky nezadaná žena zalže své rodině, že má přítele a přijede s ním na sestřinu svatbu. Pár sekund, které Linu zatáhnou do kolečka nepříjemných lží a jen zvýrazní její samotu. Typická zápletka pro romantické filmy, které si vpouštíme do života, aby nás emočně vyždímaly. Možná trochu klišé, nejspíš je nám jasné, jak příběh dopadne, umíme si představit možnou zápletku. A přesto do toho vždy jdeme se srdcem na dlani, jako bychom říkali světu: tady jsem, pojď mi zase zkreslit realitu a nech mě snít o dokonalém muži.

Catalina Martínová má jen pár týdnů na to, aby našla někoho, kdo s ní pojede na svatbu sestry, na které se má objevit i její bývalý přítel. Ten samý člověk, kvůli kterému utekla od své rodiny, aby se schovala před nepříjemnými pohledy a šuškandou. Když se jí nabídne samotný Aaron Blackford, kolega z práce, kterého nemůže vystát, bere to zprvu jako blbý vtip. Catalina tohoto muže vykresluje dost nehezky, nemá ho ráda, protože ji hned po nástupu do firmy urazil, ale z mého pohledu nebyl Aaron tak špatný. Měl svůj styl, byl možná trošku víc přímočarý, nedával emoce moc najevo, ale co je na tom tak zlého, když vypadal tak, jak vypadal? Navíc to byl v jádru opravdu hodný chlap.

Musím přiznat, že než jsem se stihla pořádně začíst, tak jsem byla nasraná. Kniha má větší formát, což mi nevadí u Hypotézy lásky to bylo v pohodě. Jenomže ta vazba byla tak zvláštně udělaná, že jsem knihu musela držet oběma rukama, aby vydržela otevřená. Navíc se příběh na začátku docela táhl a rozjel se asi od 170. stránky. Nicméně asi v půlce jsem vazbu trošku rozrazila, tak pak už se to četlo v pohodě (i když ten hřbet už není úplně estetický no).

Největší zábava odstartovala v letadle směr Španělsko a držela se až do konce. Bylo to vtipné, akční, dojemné a mezi hrdiny to jiskřilo tak, až jsem se lekla, že s nimi to letadlo při odletu zpět vybuchne. Zamilovala jsem si Catalininu rodinu a na konci si i trošku poplakala, no.

Takže za mě super, i když na knihu budete potřebovat svěrací kazajku.


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Catalina Martínová zoufale potřebuje rande na svatbu své sestry. Zvlášť když se její malá lež o jejím americkém příteli vymkla kontrole. Nyní tam budou všichni, koho zná – včetně jejího bývalého a jeho snoubenky – a budou se s n... více


Komentáře (0)

Přidat komentář