Zákon krále Aurory

Výzvu sluneční královny jsem zahlédla v knihkupectví v srpnu a ano – vybírala jsem podle nádherné obálky. Příběh statečné Lor jsem si ale zamilovala a knížku přečetla jedním dechem. Byla to hrdinka, která zažila opravdové peklo. Jako dítě byla uvržena do Naostrazy, věznice, kde se lidé mění v monstra. Snášela kruté zacházení, znásilňování, týrání…a to se vší odvahou a nadějí, že se z věznice jednou dostane a se svými sourozenci Willow a Tristanem začnou nový život bez pachu smrti.

Zákon krále Aurory plynule navazuje tam, kde končí Výzva. Takže pokud jste ji ještě nečetli, nemusíte se bát, že bych vám tu prozradila děj. I když je to hodně těžké udržet myšlenky na uzdě, protože ten příběh miluju a zvraty, které se udály v prvním díle, nejsou nic oproti tomu, co se děje v tom druhém. Ale máme tady Nadira. V jeho celé, úžasné, bojovné a především přitažlivé podobě. Nadir a Lor neměli ve Výzvě moc prostoru, ale tady se konečně naplno poznávají. Především díky tomu, že jsou nuceni spolupracovat a jít proti všemu, co celý svůj život oba tak ze srdce nenáviděli.

Líbí se mi, jak se odkrývá tamní svět, všechny jeho magické zákoutí a zákonitosti. Co mě ale trošku překvapilo (a neříkám, že nepříjemně), byla míra erotiky, která je sice u romantasy běžná, ale po přečtení Výzvy sluneční královny jsem neměla pocit, že by k nim zrovna tato série patřila. Tady toho jiskření bylo podstatně víc a skoro v každé kapitole. Ano – souviselo to i s magií, kterou se Lor snaží znovu přivést k životu, ale i tak jsem byla lehce překvapena.

Takže pokud milujete trochu peprnější romantasy, které má skvělé hlavní i vedlejší postavy, magií vystavěný svět, přepychové paláce a bály, pusťte se do ní. Tato série má hodně co říct a já už teď netrpělivě vyhlížím další díl.

Za knihu děkuji @knizniklub a @knihkupectvi_luxor v rámci spolupráce.

Zákon krále Aurory Zákon krále Aurory Nisha J. Tuli

Lor se podařilo osvobodit od Slunečního krále, jen aby se ocitla v područí prince Aurory. Ten je přesvědčený o tom, že Lor něco skrývá, a nezastaví se před ničím, aby ji donutil mluvit. Lor však ví, jak udržet tajemství – dělá to ... více

Komentáře (0)