Řadím se já mezi skalní fanoušky? Nooo, úplně nevím, od éry Stmívání jsem četla jen pár fantasy s upíry a moc mě to nechytlo. A vlkodlaci mi přišli tak nějak legrační. Ono i to Stmívání mě tak úplně nechytlo, ale pšššt – mám kamarády fanatiky, co se týče této série, tak aby mě neprokleli!
Pak ale Ali, královna mých oblíbených romantických komedií, vydala Nevěstu a já si říkala, že to zkusím. Protože Ali miluju a její styl psaní mě neskutečně baví.
Upíří a vlkodlaci se nemají rádi snad odjakživa, a kde kdo se bojí krveprolití. Misery prožila celé své dětství a dospívání v lidském světě jako jeden z nástrojů, které pomáhají udržet mír. Absence jakékoliv rodičovské lásky vytvořila pocit, že je na světě jaksi navíc a osamělost se pro Misery stala druhým jménem. A pak je svým otcem povolána znovu. Aby se provdala za alfu vlkodlaků a zajistila tak spojenectví mezi dvěma druhy, které mají jen málo společného. A i když by nemusela, souhlasí. Má totiž vlastní záhadu, kterou je potřeba rozlousknout. Lowe je rozhodně vůdce na pravém místě. Je silný, bojovný, autoritativní, ale také empatický a spravedlivý. Rozhodně žádný netvor! Jejich nevraživost netrvá dlouho a různé okolnosti je donutí spolupracovat.
Líbilo se mi, že Misery jen tak nestála opodál a autorka jí dala pověst neohrožené hackerky. Měla tak akorát prořízlou pusu, vždycky věděla, jak trefně reagovat na nesmysly a nespravedlnost. Hodili se k sobě, protože byli na stejné lodi – i přesto, že ona je upír a on vlkodlak. Děj odsýpal rychle a ano, bylo tam dost klišé. Čtení jsem si ale užívala, bylo to přesně tak vtipné a šmrncovní, jak jsem u Ali zvyklá. Za mě fajn oddychovka.
Za knihu děkuji @knizniklub a @knihkupectvi_luxor v rámci spolupráce.
Nevěsta Ali Hazelwood
Misery, jediná dcera nejmocnějšího vampýrského radního na jihozápadě, je povolána z anonymního života mezi lidmi, aby jako nevěsta stvrdila historické příměří s vlkodlaky. Lowe vládne smečce s absolutní autoritou, ale ne bez rozum... více