Nevěsta
Ali Hazelwood
Misery, jediná dcera nejmocnějšího vampýrského radního na jihozápadě, je povolána z anonymního života mezi lidmi, aby jako nevěsta stvrdila historické příměří s vlkodlaky. Lowe vládne smečce s absolutní autoritou, ale ne bez rozumu a citu. I přes zalíbení Misery ani za nic nevěří a bedlivě ji sleduje. Její důvody, proč se sňatkem souhlasila, ale nemají nic společného s politikou nebo spojenectvím. Přišla si pro to, co jí patří a obětuje pro to cokoli! I kdyby měla žít nadosmrti sama s vlkem...... celý text
Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: 2024 , Laser-books (Laser)Originální název:
Bride, 2024
Ali Hazelwood má skrátka talent.
Vie vdýchnuť postavám svojich knižiek dušu. Vie vzbudiť emócie, nie je to len bezduché čítanie romantického príbehu. A funguje jej to nielen vo vedeckom prostredí, ale aj vo fantasy.
Takto má vyzerať knižka pre ženy. Citlivá, humorná, trošku detektívka, trošku nadprirodzena...
Záver máličko prekombinovaný na môj vkus, ale príbeh ako celok sa mi páčil moc.
Kto má chuť si prečítať knižku v tomto žánri, "Nevěsta" je dobrá voľba.
"Za jeho stále pobavenějšího pohledu strávím několik minut hledáním štěnic a skrytých kamer a kontrolou silných wifi sítí. Když nic takového nenajdu, zachytím jeho lítostivý pohled, který říká „musí být těžké žít s tak silným stupněm paranoie“, a jsem v pokušení vyškrábnout z kapsy žmolek tkaniny a říct mu, že je to nejmodernější špionážní software, jen abych měla pro jednou pravdu.
Nejspíš by stejně nepoznal, že kecám."
Nevěsta
Ali Hazelwood
Vydavatelství Laser
426 stran
4/ 5
Misery.
Prostořeká upírka se octne na cizím a nepřátelském území.
Musí se vyrovnat s nenávistí, pohrdáním a vražedným spiknutím.
Je skvělá a hrozně se mi líbil její sarkasmus a neustálá potřeba vše komentovat.
Od dětství byla jako kolaterál( rukojmí) mezi lidmi. Upíři ani lidí ji nikdy nepřijali .
Má pouze jedinou opravdovou kamarádku- Serenu. Když ta zmizí, rozhodně se Misery jí hledat. Bohužel to vypadá, že ji unesli vlkáči(jo vážně )
Souhlasí tedy se svatbou s Lowem- Alfou.
Navíc je jako zástava mezi upíry umístěna Alfova družka.
Mám ráda knihy od Ali. Jsou milé a krásně to ubíhá.
Za 2 dní jsou to shltla.
Mis je prostě úžasná a kolikrát jsem plakala smíchy.
Pokud máte rádi upíry a vlkodlaky tak je to kniha přesně pro Vás.
Je to pouze jeden díl což je taky výhoda.
Kniha má navíc krásnou ořízku.
Nevím, co je v této knize, ale chci toho víc.
Moc se mi líbila kombinace upíři/vlkodlaci a úplně jsem se zamilovala do Misery. Byla tak odhodlaná, ochotná a vtipná. Cestu k Lowemu jsem si hledala dýl, ale nakonec to dopadlo, jak jsem si myslela.
Klidně bych o nich jako o páru přečetla i celou knižní sérii.
Nevěsta přečtena za dva dny. Co mě hodně trklo bylo vynechávání bojových scén a tím vzniklé zkratky - chápu, Ali prostě radši píše scény milostné. Vůbec by mi ale nevadilo, kdyby kniha byla o pár stran delší a ty scény vynechány nebyly. Moc se mi to líbilo, 4,5*.
Miluju knihy od Ali Hazelwood a ikdyž se tato svým námětem tváři býti jiná, tak je přesně v autorčině stylu.
Nemám naprosto nic, co bych vytkla. Příběh má trochu pomalejší začátek, ale pak už je to smršť.
Takže rozhodně zasloužených 5* a kdyby to šlo, tak jich dám i víc.
Je znát, že autorka běžně fantasy nepíše. Trocha té magie místo anatomie a biochemie... Ale co, kouzlo mezi hlavnima postavama to úplně vynahrazuje. Knížka me opět nezklamala, jsem nadšená a zhltla jsem to doslova na posezení...
Paráda,sice ze začátku mě docela vadilo jakou barvu krve kdo má. Ale jinak naprosto super příběh jak Misery tak i Lowe jsou skvělí.
Vypadá to že by mohlo být pokračování,takže pokud ano určitě si přečtu:)
Páni!! Tohle bylo naprosto úžasné. Od Ali jsem čekala, že to bude dobrý, ale až tak dobrý?! Tady nemám co bych vytkla. Jsem naprosto ohromená a jdu si to snad přečíst znova.
"Kdo říká, že je dobré držet si přátele nablízku
a nepřátele ještě blíž, ten vůbec neví, o čem mluví."
Pokud jste již od autorky měli příležitost něco číst a navíc se vám líbí i trocha fantasy, bude se vám kniha líbit. Je to něco jiného než jsem od této spisovatelky zvyklá, ale opět mě nezklamala. Najdete zde trochu upírsko-vlkodlačí romantiky a především Misery, která vás i přes své životní útrapy mnohdy pobaví. A jsem přesvědčena, že i tu žhavou tématiku Ali zvládla bravurně. Určitě bych uvítala pokračování, například příběh Koena?
"Upíři mu mohli poslat kohokoli. A vybrali zrovna ji.
Je to jako vrh kostkou.
Jako šťastný los."
Mít moc zkrátka málokoho učiní šťastným...
Upíři a vlkodlaci - jasná volba...
Super skvělá fantasy s krásnými erotickými scénami :-)
Já jen pevně doufám v pokračování.
Krasne. Hrdinka byla krasna a chytra,nebyla blbounka jako jine hrdinky od Ali. Lowe byl uzasny. Jak Misery rychle propadl. Jejich “kousaci sceny byly zhavy. Jedine co proste nemuzu nejak pobrat je “uzel. Tohle si Ali mohla odpustit:)) pristi dil doufejme Koen
Miluju knihy od Ali a tedy nevěsta není výjimkou. Přečteno za den a půl, protože jinak to s touhle autorkou ani neumím. Tohle byla jedním slovem pecka
upíři láska vlkodlaci italská literatura nebezpečí romantika
2023 | Hypotéza lásky |
2023 | Hlava plná lásky |
2024 | Šach a mat |
2024 | Teorie lásky |
2024 | Nevěsta |
4/5*
Rozkošný, vtipný, nadpřirozený příběh, který vás vcucne a pohltí.
Autorka je skvělá vypravěčka co se týká romantických příběhů, zejména z vědeckého prostředí, ale ona umí stvořit i paranormální svět, který se tolik liší od těch klasických upírsko-vlkodlačích děl. Detektivní zápletka, společně s humornými momenty, osvěžujícími dialogy a postavami, jež jsou originální a úplně jiné. I zde ale čekejte vědomostní obohacení ohledně biologie bytostí .
Misery i Lowe si vás získají na první dobrou, přičemž zdařile sekundují i postavy vedlejší.
Pokud hledáte ne tak úplně klasický příběh prosycený úsměvnými momenty, ale také jiskrnými chvilkami s notnou dávkou zvratů a dobrodružství, pak rozhodně neváhejte a po Nevěstě sáhněte.
PS: Knotting opět hraje prim :D.