Šach a mat přehled

Šach a mat https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502984/bmid_sach-a-mat-65b2a7cc4c845.jpg 4 303 303

První young adult román od autorky oblíbených romantických komedií Hypotéza lásky a Hlava plná lásky. Mallory už šachy nehraje. Svého snu se vzdala, aby se mohla věnovat nemocné mámě a ségrám. V jiném vesmíru by se teď nejspíš chystala na vysokou, místo toho ale bere jednu směnu za druhou a snaží se vydělat dost na to, aby rodina nestrádala. Všechno se změní ve chvíli, kdy se Mallory rozhodne zúčastnit posledního turnaje v šachu a náhodou se jí podaří porazit šachového mistra Nolana Sawyera. Nolan nevěří, že mu to natřela taková nicka. Ještě víc ho ale překvapuje, že má chuť utkat se s ní znovu. Mnohem chytřejší by přece bylo vycouvat, tak co to s ním je? Pro Mallory je tohle vítězství cestou k dalším peněžním výhrám, které by jí vytrhly trn z paty. Brzy se však přesvědčí o tom, jak nelítostná (a přitažlivá) dokáže konkurence být... celý text

Literatura světová Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Check & Mate , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šach a mat. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (66)

thekath
dnes 5 z 5

To bylo super! Na to jak mi to ze začátku nesedlo, tak jsem se pak ke konci vůbec nedokázala odtrhnout. Milý příběh, bavilo mě to, čtivé, svižné, zábavné. Ráda si od autorky přečtu i její další knížky.

Mandlevest
23.05.2024 4 z 5

Já chtěla dát tři *, ale potom jsem si uvědomila, že tento román je young adult, tudíž primárně pro skupinu čtenářů, která vnímá svět a život ( a vše, co k tomu patří) úplně jinak než životem již poměrně "otřískaná" paní v letech :-). A tak * přidávám, zejména pro to, že Ali Hazelwood opravdu umí zaujmout. Pro mě, hlavně, zajímavým šachovým prostředím, které hlavním hrdinům slušelo a ředilo zápletku, která stála na nepříliš silných nohách. Ale, suma sumárum, nakonec to bylo docela milé čtení a očekávaný konec potěšil. Přesto se mi nedávno přečtená (dospělejší) Hypotéza lásky líbila víc. Z této novinky si za pár měsíců budu vybavovat krásnou šachovou ořízku, ta se povedla dokonale.


Bobanaunana
21.05.2024 2 z 5

Co by to bylo za hlavní hrdinku kdyby se celou knihu neutápěla v sebelítosti za něco za co nemůže? Kdyby nebyla vykreslená jako světice, která pro svou rodinu dělá to nejlepší? Kdyby její nejoblíbenější věta nebyla: ,,Ty mě vůbec neznáš!"

Tahle knížka mě trošičku štvala. Plno zbytečných dramat o ničem. Moc jsem nepochopila ty vyostřené emoce kvůli úplným drobnostem a to hlavně na konci. Nejoblíbenější postavou se stal Oz, který hlavní hrdince řekl to, co jsem si celou knihu myslela já.

Knihu jsem si koupila hlavně kvůli krásné ořízce a slyšela jsem na ni samou chválu, ale podle mě je hodně přeceňovaná. Přišlo mi to trochu jako vytištěná wattpad fanfikce. Nejspíš na tenhle typ knih nejsem. 2/5

všechny komentáře

Související novinky (5)

Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)

19.05.2024


10 nejčtenějších knih (duben)

15.04.2024


Žebříček 10 nejčtenějších knih (březen)

15.03.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2023 - Goodreads Choice Awards (Young Adult Fiction)


Kniha Šach a mat v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených386x
ve Čtenářské výzvě82x
v Doporučených21x
v Knihotéce228x
v Chystám se číst318x
v Chci si koupit91x
v dalších seznamech10x