Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana

recenze

Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana (2022) 3 z 5 / bookbug_cz
Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana

Hledáte nenáročnou knížku na vánoční období? Tak Láska z Manhattanu tuto definici splňuje do poslední stránky. Knížka je útlounká, je napsaná velmi čtivě a nenáročně. A rozhodně bude bavit všechny beznadějné romantiky.

Violet Townsendová vyrostla ve velmi bohaté rodině, takže se může zdát, že má na růžích ustláno. Ano – má všeho dostatek, nikdy se nemusela starat o jídlo, šaty nebo jakékoliv účty. Chybí jí však to nejdůležitější – rodiče. Ti zemřeli, když byla ještě malá a na její výchově se z velké části podílela přítelkyně Edith, které se tak cítí velmi zavázána. A je to právě Edith, která ji poprosí, aby se postarala o jejího znovu nalezeného vnuka. Po smrti jejího syna totiž vyplulo na povrch, že má potomka, na kterého sice finančně přispíval, ale jinak se v jeho životě nijak neangažoval. Kain je vzpurný, kritický a dost odměřený – ale Edith potřebuje, aby po ní převzal rodinnou firmu, takže se chlapec musí pochlapit a naučit se žít ve vysoké společnosti. A to je úkol naší hlavní hrdinky Violet!

Mezi oběma panuje zvláštní napětí, což se vám bude líbit. Každý z nich má svá vlastní osobní trápení, která by si nejraději nechal pro sebe, ale po čase, který tráví společně, je jasné, že se k sobě hodí víc než by si na začátku byli ochotni přiznat. Ač se může zdát, že téma knihy je tak trochu klišé a prvoplánové, není tomu tak. Ano – Violet mu nakoupí reprezentativní oblečení a učí ho chovat se ve společnosti. Nicméně jsou všechny tyto situace napsány vážně vtipně.

A stejně je asi nejdůležitější otázkou, co se od Kaina může naučit právě Violet, že…protože její životní styl staré báby, i když jí není ani třicet let, je dost alarmující – nejen pro něj.

I když to není top romantika, jakou jsem kdy četla, tak si myslím, že právě na Vánoce bude ideální!


Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana Lauren Layne

Violet Townsendová vždy vycházela lidem vstříc a snažila se jim zavděčit. Vyrostla na manhattanské Upper East Side v bohaté rodině, kde měla vždy ty správné věci, nosila to správné oblečení a nikdy nevybočovala z řady. Pro lidi ko... více


Komentáře (0)

Přidat komentář