Legendy a lháři pokračují ve stejném duchu, jako předchozí díl. Tím myslím, že pokud se vám líbil první díl, je velká pravděpodobnost, že se vám bude líbit i pokračování.
Jde totiž opět o odpočinkovou YA knihu, která sice není úplně akční, zato nabízí pohled na politikaření uvnitř království a lehkou romantickou linku. Jen pozor, autorka téměř neopakuje, co se dělo ve Vzpomínkách a vrazích.
Hlavní hrdinka Josslyn mi příliš sympatická ale nebyla. Měla o sobě příliš vysoké mínění a v příběhové realitě - jak se říká - "skutek utek".
Tentokrát mi příliš neučaroval ani Jericho, který se dle mého názoru mnohdy nechoval příliš logicky.
I samotná romantická dějová linka měla mezery, a tou hlavní byla nedostatečná chemie mezi aktéry. Prostě jsem jim to nevěřila, zvlášť ve chvíli, kdy jejich láska vznikla jak přepnutím vypínače.
Ale i když se toho v příběhu zrovna příliš neděje, přesto má autorka velmi čtivý styl psaní, takže vám budou stránky mizet pod rukama jedna radost. A pokud máte rádi odpočinkové YA knihy s magickou dějovou linkou, tak tohle bude čtení přesně pro vás.
Legendy a lháři je poklidnější YA příběh, který se soustředí spíše na vtahy a politikaření v království, než na samotnou akční stránku knihy.
Recenze je psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada.
Legendy a lháři Morgan Rhodes (p)
Josslyn Drakeová stojí nad propastí! Poté, co spolu s Jerichem a princem Elianem uprchli z paláce, doufala, že se jim podaří zabít víc much jednou ranou. Jenže vydat se na milost a nemilost Jerichově šéfové, nechvalně proslulé ... více