Lekce flirtování
recenze
Lekce flirtování (2024) / RoniiShira, mladá a nezkušená dívka, má plán: během vánočních prázdnin v domě U Zlatých dveří chce získat Isaaca, svého vysněného kluka. Problém je, že vůbec neví, jak na to. Když se nečekaně ocitne ve společnosti Tylera, kluka, kterého nesnáší, uzavřou dohodu – on ji naučí flirtovat, ona mu zajistí stáž u Barbanelových.
Jenže postupně začíná objevovat jinou stránku Tylera. Z jednoduché dohody se stává něco mnohem hlubšího, co změní nejen její plány, ale i srdce.
Moje hodnocení:
Kniha mě překvapila svou atmosférou a jemným příběhem, který spojuje romantiku, rodinné vztahy a nečekané náhledy do židovských tradic.
Líbí se mi, jak autorka vykreslila téma rodinných setkání během svátků. Připomnělo mi to naše vlastní Vánoce. I když naše rodina není tak početná, miluji to teplo domova a tu rozmanitost, kterou každý člen do rodiny přináší.
Co mě okamžitě zaujalo, byla obálka knihy. Je naprosto kouzelná – krásné, decentní barvy a jemné detaily. Nemůžu si pomoct, ale pořád se na ni musím dívat. Je jednoduše rozkošná.
O židovských zvycích toho moc nevím, takže jsem ocenila, jak příběh nenásilně poodhaluje některé tradice a nabízí možnost do nich nahlédnout. Bylo to zajímavé a přidávalo to knize hloubku.
A teď k samotnému příběhu. Tyler je naprosto úžasný. Je to jeden z těch knižních hrdinů, do kterých se zamilujete hned, jakmile o něm čtete. Jeho zájem o Shiru je cítit z každé jejich interakce, ale chápu, že Shira jako nezkušená to zpočátku nevidí. Jejich dohoda mě bavila, ale zároveň jsem měla pocit, že Tyler mohl být trochu rozhodnější. Když Shira udělala první krok, odmítl ji – jasně, chápu, že to viděl jinak, protože byla mladá, ale teď je na něm, aby udělal první krok a vynahradil jí to.
Komunikace mezi Shirou a Tylerem byla jedním z nejsilnějších prvků příběhu. Dialogy působily přirozeně a chemie mezi nimi byla hmatatelná. Náznaky Tylerových citů byly něžné a jemné, ale přitom dost jasné, aby čtenář pochopil, jak se věci mají.
Kromě romantické linie mě bavily i vedlejší příběhy, jako ten kolem minulosti Barbanelů a tajemné krabičky, které děj příjemně oživily a dodaly mu zajímavý nádech. Také musím zmínit, že jsem se po dlouhé době setkala s výrazem “lol – to mě pobavilo a trochu i vrátilo do minulosti.
Celkově jde o krásný, klidný a odpočinkový příběh, který vás zahřeje u srdce. Pokud hledáte něco něžného a zároveň něco co má svůj romantický šmrnc, Lekce flirtování rozhodně stojí za přečtení.
Lekce flirtování Hannah Reynolds
Volné pokračování knihy Tajemné dopisy. Shira Barbanelová má plán. Během Chanuky si najde kluka! A už má dokonalého kandidáta – Isaaca. Je spolehlivý, skvělý a sexy. Jediný problém? Jak jde o flirtování, Shira je v koncích. V tu ... více