Začalo to docela fajn. A čekala jsem, že to bude pokračovat do kopce nahoru, místo toho ale kniha udělala otočko o 180° a šlo to z kopce dolů.
Ta romantická linka mi přišla uspěchaná. Celý příběh se odehrává během 2 týdnů a upřímně vůbec nevím, kde za tak krátkou dobu ty city k sobě vykouzlili. Přijde mi, že se pořád skoro vůbec neznají, ale už asi po týdnu si v podstatě vyznávají city. A pak se to táhlo dál zbytečně dalších několik dní, protože ani jeden neumí dobře komunikovat. Nakonec se k tomu dostali, ale teda...
V knize bylo strašně moc postav. Já chápu, že Shira má velkou rodinu, ale myslím si, že půlka z nich vůbec nemusela být představená jménem, protože za celou knihu řekli 1-2 věty.
Co se hlavních postav, Shiry a Tylera, týče, tak Tyler je pro mě docela unlikeable postava. Je mu... kolik, 19? A ze začátku stále vytahoval a dělal si legraci z Shiry a situace, kdy se mu vyznala, když jí bylo 14. Je to 3 roky stará záležitost, nechme minulost minulostí. Kdyby někdo takhle na mě vytáhl pitomost, co jsem udělala, když mi bylo 14, a nechtěl to pustit, tak na místě končíme. Shira is bettter than me. Protože kdykoliv Tyler otevřel pusu, jsem čekala, až ji zase zavře. Tento pocit otrávení mě přešel asi na posledních 150 stran, protože to zas tolik nemluvil.
Tyler taky Shiře opakoval, že se nemá měnit pro ostatní a jestli ji Isaac, kluk, který se jí líbí, nemá rád takovou, jaká je, tak za to nestojí. A potom on sám přizná, že změnil celou svoji osobnost, aby se zalíbil ostatním. Tomu se říká pokrytectví. Ke konci knihy se teda zlepšil, byl tam nějakej character development. Ať mu tak nekřivdím.
Shira se od začátku knihy taky posunula. Začala s tím, že musí být dokonalá, je rezervovaná a nepouští si moc lidí k tělu. A skončila s tím, že je víc otevřená novým zkušenostem a přátelství, a že nemusí být v něčem perfektní, aby to mohla dělat a bavilo ji to.
Podtrženo, sečteno - dávám knize 2.5
Myslím si, že mladší dospívající čtenáře by mohla bavit, ale nebyl to úplně můj šálek čaje.
Lekce flirtování Hannah Reynolds
Volné pokračování knihy Tajemné dopisy. Shira Barbanelová má plán. Během Chanuky si najde kluka! A už má dokonalého kandidáta – Isaaca. Je spolehlivý, skvělý a sexy. Jediný problém? Jak jde o flirtování, Shira je v koncích. V tu ... více