Lesní magie: Zaříkávač zvířat v poutavé knize

recenze

Zaříkávač zvířat (2023) 5 z 5 / actavis
Zaříkávač zvířat

Wolfgang Schreil ve své knize "Zaříkávač zvířat“ přináší čtenářům nevšední pohled na vztah mezi člověkem a lesními tvory. Již od mládí má Schreil zvláštní vztah k přírodě, a tato láska jej provází po celý život. Jeho schopnost sedět klidně v lese a naslouchat přírodě mu přináší mnohá setkání s lesními obyvateli. Autor se v knize snaží sdílet svůj přístup k lesu a divokým zvířatům, který spočívá v respektu a porozumění.

Jednotlivé kapitoly knihy přinášejí různé zážitky spojené s konkrétními druhy zvířat. Schreilova schopnost být v přírodě bez rušení přitahuje zvířata k němu a vytváří důvěru, což umožňuje fascinující a blízké setkání. Autor zdokumentoval své zážitky pomocí fotografie, které jsou zahrnuty v knize a poskytují čtenářům pohled na krásu lesního života.

Způsob, jakým Schreil péči o své svěřené divoké tvory, aby je mohl později vrátit do divočiny, ukazuje jeho oddanost k udržení přirozeného chování zvířat. Tato kniha není pouze záznamem o jeho zážitcích, ale také nabízí pohled do neho přístupu k ochraně a podpoře lesního ekosystému.

Celkově je kniha „Zaříkávač zvířat" nejen fascinujícím vyprávěním o životě ve spojení s lesními tvory, ale také nabízí čtenářům inspiraci k porozumění a ochraně přírody. Schreilova schopnost sdílet své příběhy prostřednictvím srozumitelného a poutavého vyprávění, doplněného krásnými fotografiemi, dělá tuto knihu doporučením pro každého, kdo má zájem o přírodu a divoký život.

Děkuji nakladatelství Kazda za možnost seznámit se s touto knihou.


Zaříkávač zvířat Zaříkávač zvířat Wolfgang Schreil

Hluboko v šumavských hvozdech, na česko-německém pomezí, uprostřed lesa poblíž Bodenmais žije člověk, který dokáže komunikovat se zvířaty. Lesní muž s medvědí postavou, plnovousem, v zeleném plstěném klobouku a často i s veverkou ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář