Léto lásky, které může být napořád
recenze
Léto lásky (2022) / bookbug_czNo jo, přátelé. V prosinci mi bude třicet. Tak nějak cítím i u těch knih, že mě víc zajímají starší hrdinové, kteří už si budují své sny, pracují, řeší bydlení, vztahy na celý život nebo se ze světa vrací zpět do své rodné vlasti. Což ale neznamená, že nesáhnu po young adult i nadále – někdy to prostě potřebuje každý z nás!
Léto lásky je začátek příjemné série Lynnwood Falls, ve které se seznamujeme s veterinářkou Hope. Ambiciózní dívka má lukrativní práci na veterinární klinice v New Yorku, přítele Colina (který je ještě větší kariérista než on), užívá si života ve velkoměstě a myslí si, že její život už nemůže být lepší. Jenže pak se jejímu otci stane nehoda a potřebuje nejen psychickou podporu své dcery, ale i její odbornou pomoc v rodinné veterinární ordinaci. V rodném městečku na ni čekají přátelé z dětství a dospívání, vždy radostně naladěná matka, ordinace z minulého století bez jakýkoliv moderních prvků a technologií. Především tam ale narazí na svou první velkou lásku, sympatického Ryana, který rovněž vystudoval veterinu a pracuje teď s jejím otcem v ordinaci. Jejich minulost a především nevyřčená slova, která si vzájemně ještě dluží, zapříčiní hned několik trapných momentů.
Hope nakonec v městečku zůstává déle, než si původně myslela, že zůstane. Pomáhá v ordinaci, snaží se Ryana přesvědčit, že se všichni už konečně potřebují přehoupnout do jednadvacátého století. A možná i trochu dospět a jednat spolu jako dospělí jedinci s vlastními názory a životními plány.
Příběh měl fajn námět, četl se dobře, Hope i Ryan mi byli velmi sympatičtí. Autorka krásně pracuje s tématem knihy a péči o zvířata vkládá snad do každé kapitoly. Od vyšetření menších zvířat v ordinaci až po péči o losy, koně nebo krávy na farmě. Za mě tam chyběly častější scény této fajn dvojice, jejich momenty, které prostě k romantické knize patří. Zkrátka mi tam chybělo to „něco“, co by vás posadilo na zadek, jak to mám u některých jiných autorů romantických příběhů.
Léto lásky Helen Paris
Tam, kde na tebe čeká láska... Hope je úspěšná veterinární lékařka v New Yorku a vede tam příjemný život s přítelem Colinem. Buduje kariéru, užívá si všech výhod městského života a pomalu si nedovede představit, že by se mohla ... více