Literární elegance

recenze

Přerovnáno I: příběhy přerovských strážníků (2023) 5 z 5 / actavis
Přerovnáno I: příběhy přerovských strážníků

„Přerovnáno I: příběhy přerovských strážníků“ od Miroslava Komínka přináší do světa městské policie nový rozměr. Přestože se na první pohled jedná o rutinní práci řešení drobných přestupků, autor svým literárním uměním vytváří z každého příběhu malý klenot slov a humoru.

Příběhy jsou ve formě fejetonů, krátkých a zábavných, ačkoli se točí kolem tradičních problémů, jako jsou výtržnictví a opilé hádky. Miroslav Komínek však nechává nudu stranou a vkládá do každé stránky pestrou slovní zásobu, literární hrátky a originální přirovnání. Každý příběh je jak cesta do nového literárního světa, kde monotónnost ustupuje před jazykovou invencí a humorem.

Autentický styl autora drží každý příběh v jednotném duchu, ať už se jedná o středověké stylizace, nebo hrátky s jazykem. I přes omezený tematický záběr zůstává každý text čtivý a přitahuje pozornost čtenáře.

Celkově lze říci, že „Přerovnáno I“ je pohledem na městskou policii skrze literární brýle. Každý příběh se stává perličkou v koruně humoru a jazykové invence, která dokáže rozveselit i ty nejšedivější chvíle městských strážníků.

Děkuji nakladatelství Kazda za možnost seznámit se s touto knihou.


Přerovnáno I: příběhy přerovských strážníků Přerovnáno I: příběhy přerovských strážníků Miroslav Komínek

Blog přerovské městské policie se stal již před lety fenoménem, který baví už téměř 50 tis fanoušků. Drobné prohřešky našich spoluobčanů i někdy trochu dramatičtější příběhy popisují strážníci v Přerově velmi kreativním způsobem, ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář