postavu lokiho, myslim, nemusim predstavovat. at uz jste fanousci severske mytologie, nebo marveloveho mnohovesmiru, znate ho moc dobre. nebo ne? jde vubec dobre znat boha false?
tahle knizka prakticky dokonale kopiruje dej prvni rady serialu loki, ktery teda jestli jste nahodou nevideli, vrele doporucuju, je to jeden z mych nejoblibenejsich marvel serialu, a pro duo loki a mobius absolutne ziju.
takze ano, vlastne cely dej jsem dopredu znala, takze neni nic, co by me mohlo prekvapit. ale oproti serialu, v knize postavam, a primarne tedy Lokimu, vidite do hlavy. coz me vlastne moc bavilo. skrz jeho oci jsem si vsimla spousty veci, kterych jsem si ani po nekolikatem shlednuti serialu vubec nevsimla, a ted, kdyz o nich vim, je o to vice ocenuju.
a proc vlastne cist knizku, kdyz si muzete pustit serial? (ja osobne teda doporucuju provest oboji :D) sice je pravda, ze serial vas pohlti krasnymi vizualy, efektnimi triky a kontaktnimi souboji, kniha vam pomuze skutecne pribehu porozumet. protoze nevim jak vy, ale ja u vetsiny serialu nezvladnu jen tak sedet, ale musim u toho neco delat. sit, kreslit, plest, ono je to jedno, neco. a timhle zpusobem mi nektere detaily uniknou, coz u knihy nehrozi.
je sice pravda, ze s tim, ze vidite postavam do hlavy, mensi se prostor pro predstavivost, kterou doprava serial - a to je pro me, jakozto milovnika fanfikci a ao3 (nesudte me, nevite o co prichazite), slozita situace. ale priznejme si, neni nic jednodussiho, nez ignorovat kanon, nemam pravdu? :D
co ale musim vytknout, ci spise podotknout je to, ze knizka je napsana dost jednoduse. fanousci dlouhych souveti a kvetnatych popisu se radsi od tohoto titulu otocte, protoze toho se rozhodne nedockate. ano, jedna se o takrka doslovny prepis serialu, ale misty mi prislo, ze je to az prilis zjednodusene. nemuzu ale poprit to, ze knizka se diky tomu cetla velmi rychle.
takze abych to shrnula, rozhodne jsem rada, ze jsem tuhle knizku precetla. pomohlo mi to lepe pochopit cely pribeh, lokiho samotneho. je zajimave videt do hlavy postave, ktere vetsinu casu nemuzete verit, jestli mluvi pravdu. takze pokud jste fanousci marvelu, mate radi lokiho, nebo chcete lepe rozumet problematice mnohovesmiru, variantu a svateho toku casu, protoze vam to serial dostatecne nevysvetlil, je tahle kniha delana pro vas.
Marvel Loki - Román podle televizního seriálu Hayley Chewins
Loki je odedávna předurčen k tomu, aby si podroboval lidi kolem sebe. Když je zajat svými úhlavními nepřáteli z řad Avengers, neváhá využít příležitost a s pomocí předmětu umožňujícího teleportaci se přesune na zdánlivě bezpečné m... více