Manželský obchod
recenze
Manželská smlouva (2013) / MorisaKterá žena, by se nechtěla provdat za miliardáře? Za pohledného miliardáře? Která žena by si nepředstavovala pohádkovou budoucnost, kde může mít všechno, na co si vzpomene?
Jistě mnoho žen, ovšem Alexein příběh je trochu jiný. Nepotřebovala za manžela miliardáře, potřebovala jenom jeho peníze. A potřebovala je rychle!
A který muž, by za ženu nechtěl tu z nejkrásnějších? Tu s tou výstavní postavou? Tu inteligentní? No prostě dokonalou?
Nicholas byl se svými vyhublými modelkami spokojený – docela. Ale rozhodně nebyl spokojen se závětí, kterou mu zanechal jeho strýc. Byla celkem jasná: Ožeň se, jinak neuvidíš z mého dědictví ani ň. A sakra!
A co osud chtěl nebo nechtěl, co chtěla nebo nechtěla podivná Alexeina kouzla, ale hlavně co měla v úmyslu všetečná Nicholasova sestra, svedly se Alexeiny a Nicholasovi kroky dohromady. Znovu.
Plán, který vzešel, byl vskutku prozaický – na rok se vezmou. Nicholas tak získá své dědictví a Alexe dá jejích požadovaných sto padesát tisíc dolarů. Na co? Kdo ví, kde to prošustrovala, nebo co s tím udělala? To nebylo podstatné – prozatím. Zkrátka plán vypadal jednoduše. Jenže všechno, co vypadá jednoduše, ve skutečnosti jednoduché není. Budou spolu přece muset žít, budou muset dodržovat celibát, a kdo ví, co ještě všechno. No snad by to šlo. To by ovšem k sobě nesměli cítit tak silnou fyzickou přitažlivost. Ale to se poddá – snad.
Nebo možná taky ne? Co když se otevřou staré rány, staré vzpomínky, staré touhy? Kdo by si jen představil, že dodržet pravidla malého manželského obchodu bude tak obtížné?
Pomalu k ní přistoupil s takovým odhodláním, že při každém jeho pohybu o krok couvla. Když k ní došel, narazila zády do zdi. Zvolna se opřel rozevřenými dlaněmi o stěnu po obou stranách její hlavy, široce se rozkročil a polapil ji, jako by byla v kleci.
Sklonil se a pošeptal jí přímo do úst: „Jestli tak zoufale potřebuješ sex, stačí říct.“
Celá se napjala. „O tebe zájem nemám.“ Divoce bušící pulz na jejím krku její slova jasně popíral.
„Zkus to znovu.“
„Běž si hrát s Gabriellou.“
„Chceš mě. Co kdybys to konečně přiznala?“
Soptila vzteky. „Nechci tebe, jen tvoje peníze.“
Uvědomil si, že ačkoli její trik předtím fungoval, dnes večer na něj nezabírá.
Naklonil se k ní o dalších několik centimetrů. Její ztvrdlé bradavky vyčnívaly ze šarlatové látky, jako by prosily, aby se jim věnoval. Slyšel její přerývaný dech a do nosu mu stoupal její parfém. Když Alexa ucítila jeho erekci, vykulila oči.
„Myslím, že blufuješ, zlato.“
Otřeseně přihlížela, jak odlepil jednu ruku ode zdi, nenuceně si rozepnul košili, sundal si vázanku a potom ji pevným stiskem uchopil za bradu.
„Dokaž to.“
Že dodržet pravidla, která si předem sepsali, bude obtížné, si uvědomili oba dva hned, jak se uviděli. Ale co se dalo dělat, navzájem se nutně potřebovali!
Jenže to je teprve začátek. Oba to spolu budou mít ještě mnohem těžší, než si jen dovedli představit. Alexe s citově izolovaným mužem, který ji už jednou zlomil srdce a Nicholas s neskutečně atraktivní ženou, na kterou se ovšem může jen koukat.
K téhle knize jsem se stavěla ne snad s respektem, ale s jistým strachem. No uznejte, Manželská smlouva, romantika, intimní scény – to vážně není nic pro můj žaludek. No upřímně jsem se na knížku netěšila. Ale pak čtu a najednou koukám a zjišťuju, že se mi to vlastně líbí.
Líbí se mi námět Manželské smlouvy, líbí se mi, že je to čtivé a že to má spád. Je to okořeněné zajímavými scénami, které nemusí padnout do chuti každému – tak jako mně, ale najdou se tací, kteří z nich budou na větvi.
Zkrátka Manželská smlouva od Jennifer Probstové bude příjemným čtením pro leckterou ženu. Já sama mám chvílemi rozpačité pocity, to ovšem nic nemění na kvalitě knihy. A jedno vám povím, toho chlapa bych fakt chtěla!
Manželská smlouva Jennifer Probst
Aby zachránila dům, pomůže Alexe už asi jen kouzlo. V životě by jí však nenapadlo, že jedno takové jí do cesty přičaruje staršího bratra její nejlepší kamarádky – a mocného muže, který jí zlomil srdce. Miliardář Nicholas Ryan sice... více
Díky moc :)