Mé první setkání s Holly

recenze

Holly (2024) 4 z 5 / MamaKnihomolka
Holly

Mé první pořádné setkání s Holly Gibneyovou, když nepočítám seriálové zpracování Outsidera a povídku Když teče krev. Protože kniha na povídku přímo navazuje, ale pokud jste ji nečetli, za mě se nic neděje.
Už anotace čtenáři hodně napoví co čekat, což si myslím, že někomu nevyhovuje právě pro ten moment překvapení a proto knihu hodnotí hůře. Ale věřte mi, překvapení je tam víc než dost! Víte vlastně kdo za vším stojí, jste jen tichý pozorovatel a držíte Holly palce, aby na vše přišla a nedocházelo k dalším únosům.

Děj se odehrává v období covidu a pádu Trumpa, což mi přijde skvělé. Dodává to určitou autenticitu, kor když si přečtete dodatek autora a to jak ho příběh napadl.
Hodně se skáče v čase, což věřím, že mnohým také nevyhovuje. I mě chvíli trvalo, než jsem si na to zvykla a vždy se zorientovala.
Nejsou také skoro žádné důkazy, na vše si Holly musí přijít sama a postupně odkrývá hrůznou skutečnost. Což někomu přijde zdlouhavé, ale přesně tak to prostě chodí. A proto se mi kniha tak líbila! A ještě k tomu ta svítící obálka ve tmě!!!
Většinu času mi ani nedocházelo, že knihu napsal Stephen King. Je to něco jiného, než je jeho hororová klasika, ale nebyl by to on, aby nepřidal nějaké pikantní a nechutné detaily.
ale moc jsem si to užila a určitě si další díly s Holly Gibneyovou přečtu.

Děkuji za výtisk nakladatelství Beta.


Holly Holly Stephen King

Holly Gibneyová, jedna z nejpodmanivějších a nejvynalézavějších postav Stephena Kinga, se vrací v tomto napínavém románu, aby vyřešila hrůznou pravdu o několikanásobném zmizení v městečku na Středozápadě. Holly Stephena Kinga p... více


Komentáře (0)

Přidat komentář