Město králů - neobvyklý sborník fantasy světa
recenze
Město králů (2021) / wanilkaNeobvyklý sborník spojující osm autorů v jednom fantasy světě. Tyto příběhy ti odhalí hru mocných šlechticů ve velkolepém městě, kteří se nebojí překročit morální hranice, aby dosáhli toho, co si zamanuli.
Každý z osmi příběhů je originální vzhledem k rukopisu osmi autorů. Jeden příběh tě nadchne, jiný zase sedne méně. Ani u jednoho příběhu ale neřeknete: "To se nedá číst, odkládám to". Vzhledem k tomu, že jsou to nejlepší povídky ze soutěže, díky kterým tato kniha vznikla, zábava je zaručena.
Dalším důvodem a lákadlem proč knihu do ruky vzít, je přebal knihy a ilustrace uvnitř knihy, které provázejí každý příběh. Ilustrace jsou do detailu propracované a při čtení příběhu se vidíte, jak spolu s aktéry příběhu prožíváte příběh na konkrétním místě, které jste u příběhu mohli vidět.
Kniha začíná úvodem, který obsahuje právě první ilustraci s pečlivým popisem Skalního města. Příběhy jsou psané česky a slovensky. Já osobně mám se slovenštinou při čtení trochu obtíže, pro mě je to rušivý element, duchu příběhů to ale nevzalo na kvalitě.
Nejvíce se mi líbil příběh od Jitky Ládrové - Ztracená jména měst, kterou jsem zhltla během chvilky. Na paty této povídce šlapou Vyslyšené modlitby od Terezy Holubové. Věřím, že vy ostatní si v této knize najdete své TOP povídky.
Město králů * antologie
Neobvyklý sborník spojující osm autorů a jeden fantasy svět. Svět postavený na kombinaci středověku a antiky. Najdeš v něm království a šlechtické rody, které se přou o moc a nebojí se pro dosažení úspěchu překročit běžné morální ... více