Mezi nebem a zemí

recenze

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem (2024) 5 z 5 / EvikU.
Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem

Knihu Mezi nebem a zemí, rozhovor Martina Moravce s Markem Dvořákem jsem poslouchala audioknihu. Perfektní. Namluvené Josef Pejchal a Martin Stránský.

Ta kniha je nadupaná emocemi, ale i úsměvnými historkami, šťastnými i tragickými konci.

Z knihy si můžete z různých situací vzít ponaučení pro sebe. Přesto mnoho doktorů není jako Marek. Většinou mají lidé zkušenosti s pohotovostí ty, že z nich udělají simulanty. Proto pak i když to jsou vážnější případy, raději čekají do rána, že půjdou ke svému praktickému lékaři…No a tam už mnohdy nejdou.

Mám s tím osobní zkušenost, je to už 11 let, tatínek byl u doktora, ten mu řekl, že nějaká virozka, ať si dá panáka a bohužel za dva dny taťka umřel. V noci mu začalo být ještě hůř, ale na pohotovost jet nechtěl, prý půjde ráno k jiné lékařce…nakonec sanitka přijela, kterou jsme zavolali i přes jeho protest, že je nebudeme obtěžovat, bohužel už bylo pozdě.

Bude to ve mě už napořád! Takže prosím lidi, ne všichni doktoři jsou protivný a někdy může být už pak pozdě. Tato kniha mi dala naději, že ne všichni doktoři jsou cynický, ale milují svou práci nade vše a pomáhají.

Píšu recenzi, brečím a doporučuj. A moc děkuji autorovi i Markovi.

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Při jeho práci jde o vteřiny. Během nich se musí rozhodnout, vytěsnit emoce a často si i sáhnout na dno. Lékař letecké záchranky Marek Dvořák takové situace zažívá denně a teď i vás vezme do světa, o kterém snil už jako malý kluk.... více

Komentáře (0)