Moje nová oblíbená kniha

recenze

Můžeš říct: Miluju tě (2024) 5 z 5 / Jack138
Můžeš říct: Miluju tě

Za mě velmi očekávaná kniha (už jen tématikou Taylor Swift #swiftie), která naplnila veškerá má očekávání. Doufám, že autorky budou v tvorbě pokračovat, a že se nejedná a poslední projekt Humbook týmu.

-> První novela byla super. Středoškolské prostředí navíc s hokej byla skvělá kombinace (I don't really like sports, but I'll say hockey, 'cause they are, you know, hot - Jennifer Lawrence to vystihla přesně). Jen mi přišlo škoda, že se jednalo o novelu a ne celou knihu, protože některé věci by si zasloužily větší pozornost, ale chápu že to nebylo kvůli omezenému rozsahu možné. Například Maddiinoo odpuštění Lucasovi, tak rychle si ho podle mě nezasloužil a měl by o Maddie víc bojovat, víc se snažit. To je ale asi jediná věc kterou bych vytkla. Jinak se jednalo o krásně napsaný, odpočinkový a roztomilý příběh. Doufám, že se od autorky dočkáme další tvorby, možná i knihy

-> Druhá novela je moje nejoblíbenější. To jsem ale tak nějak očekávala, ono stačí aby Nofreeusernames něco napsala, a já to hned miluju (tak to s nejoblíbenějšími autory bývá). Asher se stává mým novým book boyfriendem. Ten kluk je prostě úžasný. Ovšem nejlepší postavou knihy je Matteo (na tom se asi shodneme všichni), jeho hlášky byly parádní a vnesly do konverzací humor. A to prostředí New Yorku, miluju to. Také se mi hodně líbilo, že i tady byly barevné chaty a emoji, díky tomu vám připadá že příběh běží rychleji a je to skvělé odlehčení

-> Třetí novela byla fajn. Neříkám že byla špatná nebo horší než ostatní, to vůbec ne. Jen myslím, že oproti zbylým novelám byla odlišná. Autorka má určitě talent, a cokoliv dalšího, co napíše, si na 130% přečtu. Ovšem bylo tam pár věcí, co mi trošku vadily, třeba hlavní hrdinka a jak to s ní mohla Lia vydržet. Naopak se mi ale hodně líbilo prostředí vysoké školy a celková vibe podzimu, a ty kavárny byly třešnička na dortu. Po přečtení jsem měla hroznou chuť si pustit Gilmore Girls. Jo a ten deník, ten byl prostě fantastický

-> Nejlepší za mě byla propojenost povídek, jak se postavy vyskytovaly v jiných příbězích a písničky na začátku každé kapitoly

-> Za knihu a boxík dárečků děkuji #humbookblogeri

Můžeš říct: Miluju tě Můžeš říct: Miluju tě Nofreeusernames (p)

Tři romantické novely inspirované alby Taylor Swift, HumbookTeam's version. Áňa, Marky, Monča, Monča, Ola a Terka. Tahle šestka žije Humbook, tvoří Humbook, je Humbook. A společně přivedla na svět první Humbook knihu ever! Mark... více

Komentáře (0)