Moje vadná Mariko

recenze

Moje vadná Mariko (2024) 5 z 5 / EvikU.
Moje vadná Mariko

To je asi můj první psychologický přečtený komiks. A spadla mi brada. Ještě dlouho ho budu v hlavě rozebírat.

Dvě kamarádky. Mariko a Šiino. Jenže Mariko je mrtvá a Šiino se s tím musí vyrovnat. Se všemi svými pocity, výčitky svědomí, bolest, která nejde ničím utišit ani přehlušit. Snad jen splnit Marice její poslední přání…

Marika neměla lehký život a možná to viděla jako jediné řešení. Přesto má Šiine pocit, že za to může. Ani se s ní nerozloučila…nic na ní nepoznala.

Ukradne urnu s popelem a jede s ní k moři. Plní poslední Maričino přání jet se Šiino na Havaj. Cestou proleje spoustu slz, projde všechny vzpomínky, potřebuje najít klid. V batohu má dopisy od Mariky, které jí vyplňují cestu.

Komiks je plný emocí, které zkrz obrázky ještě více procítíte. Netřeba slov ani v komiksu, ani teď ode mě. Silný, dojemný příběh. Vzpomínání na život Mariky, ona nebyla vadná, jenom si to myslela, dostalo se jí jen ubližování v rodině a slunce vyšlo jen když byla s kamarádkou.

Kniha obsahuje bonusovou povídku Yiska o indiánském chlapci a Mexickým zločincem. Také povedená.


Moje vadná Mariko Moje vadná Mariko Hirako Waka

Můžete pomoct své kamarádce... i když je mrtvá? Těžko říct, ale hrdinka mangy Moje vadná Mariko se o to snaží. Celá léta pomáhala své kámošce Mariko z depresí a násilných vztahů. Byla její jedinou kamarádkou, pro všechny ostatní b... více


Komentáře (0)

Přidat komentář