Mor - Mor | recenze | Databáze knih
Mor

Zatím jsem od autorky nic nečetla, tudíž to je první kniha od Laury Thalassové. Bylo to velmi pěkné, dojemné a čtivé.

Mor je 1.díl ze série Jezdci apokalypsy.

Jezdci apokalypsy jsou bratři - Mor, Válka, Hlad a samotná Smrt, kteří postupně chodí na zemi z důvodu vyhubení lidstva.

Tento příběh se dle názvu týká prvního z bratrů Mora. Mor, který probouzí v lidech pocit strachu ze smrtící nákazy, která je všude kam se podívá. Jeho andělský vzhled je nejen sexy ale především smrtící. Lidé umírají v jeho blízkosti velmi bolestivou smrtí, která se pomalu šíří. Nechává za sebou města tichá a bez života. Jeho poslání, které zde má, mu vychází ale do té doby, než se mu do cesty připlete Sara. Tím se jejich cesty spojí a Sara ho tak musí doprovázet na cestách.

Sara je hasička a jak na potvoru si zrovna ona vytáhne ohořelou sirku a v ten moment jí je jasné, že je její život sečtený a že ji čeká smrt. Dostala za úkol zabít prvního z jezdců Mora, který se objevuje v jejich blízkosti na svém bílém hřebci.

Byl to příběh plný smrti, poslání, pochopení, dlouhých cest a nocí, soucitu, boje o přežití ale i romantické linky, která se objevuje mezi hlavními hrdiny.

Sara se stane jeho zajatkyní a tráví veškerý čas po jeho boku. Mor není člověk, proto nemá city. Neví, co je dobré a špatné a proto se mu snaží Sara ukázat, že nejsou všichni lidé stejní. Ukázat mu, co je oddanost a pochopení, milosrdenství, naděje a hlavně láska. Lidé si zaslouží dostat šanci žít a nejsme tak ohavná rasa jak si božstvo myslí.

Zajímavé bylo sledovat chemii mezi těmito hlavními postavami a to, jak se Mor snaží porozumět Saře a jak se snažila probudit v Moru city, které on sám nezná.

Konec mě překvapil a o to víc se těším na další díl, který bude též zajímavý a bude už v červnu, takže nebudeme dlouho čekat. Tentokrát se dostaví v hlavních rolích druhý jezdec - Válka, který by měl vyjít 2.6.2025.

Mor Mor Laura Thalassa

PŘIŠLI… MOR, VÁLKA, HLAD, SMRT - ČTYŘI JEZDCI NA SVÝCH DĚSIVÝCH OŘÍCH SE ROZJELI PO SVĚTĚ. ČTYŘI JEZDCI NADANÍ MOCÍ ZAHUBIT VEŠKERÉ LIDSTVO. PŘIŠLI NA ZEMI. PŘIŠLI NÁS ZNIČIT. Když Mor, první z Jezdců, zamíří k rodnému městu S... více

Komentáře (0)