Mráz - kniha, kterou jedni nenávidí a další milují.

recenze

Mráz (2024) 4 z 5 / strana394
Mráz

Po negativních ohlasech jsem měla strach se do knihy pouštět, ale bylo to zbytečné. Četlo se to úplně samo a příběh mě bavil. Na svůj žánr je příběh docela krátký, necelých 300 stran a vůbec by mi nevadilo, kdyby byl klidně i o 150 stran delších. Postavy by tak mohly být více do hloubky napsané a autorka by se tak zaměřila víc na svět a jeho historii. Dostanou se nám tady kapitoly vyprávěné jak z pohledu Avy, tak i z pohledu Torina a díky tomu postavy lépe poznáme.

Společně s Avou se tedy dostáváme do vílího světa a poznáváme jací víláci ve skutečnosti jsou. A že jsou pěkně zákeřní, to vám teda povím. Bohužel vidina po titulu královny vílí říše je lákavá a mnohé princezny jsou pro to ochotné udělat cokoliv, i kdyby to znamenalo zabíjet.. Ava je skvělá, odvážná, a ačkoliv ji vílí princezny házely klacky pod nohy, ona se nenechala zastrašit. Poté co přistihla svého přítele s jinou ženou, rozhodla se s chlapy nadobro skoncovat, jenže pohledná tvář vílího krále Torina tomu moc nepomáhá. Zvlášť když se na ni začne dívat očima plnýma touhy.

Torin je přesně ten typický sexy bad boy, jak známe z knih. Je drsný, arogantní, silný a nebezpečný. Ale zároveň je to skvělý král a pro blaho svého lidu udělá cokoliv. V hloubi duše je i hodný a touží po lásce, kterou nemůže nikdy zažít. Jako další postava mě strašně bavila Orla, nevidomá sestra Torina. Určitě by to byla skvělá vedlejší postava, kdyby se jí autorka více věnovala.
Konec hodnotím skvěle a už se těším na druhý díl, který by měl být zároveň i posledním, což je docela škoda. Protože autorka vymyslela skvělý svět, na kterém by šlo vystavět ještě několik příběhů, třeba i o již zmiňované Orle.

Hodnocení: 4,5/5
Moc děkuju nakladatelství Albatros za zaslání knihy
IG: @strana394


Mráz Mráz C. N. Crawford

Nebezpečný turnaj, sladká odměna. Mrazivé romantasy, které vás rozpálí. Která holka by to nepřehnala s pitím, když v den svých narozenin zjistí, že ji podvádí kluk a že přišla o střechu nad hlavou? Já to zmákla během několika h... více


Komentáře (0)

Přidat komentář