Murtagh aneb s drakem není člověk nikdy doopravdy sám

recenze

Murtagh (2024) 5 z 5 / ketkavknizkach
Murtagh

dlouho vytoužená kniha od paoliniho je tu a je úplně stejně skvělá jako těch pět předešlých a ještě k tomu je tak krásná!

murtagh je tedy pátým dílem ze série odkaz dračích jezdců a pořadovým číslem šestá kniha ze série, počítáme-li i povídkovou knihu poutník, čarodějnice a červ, vydanou mezi Inheritance a murtaghem.

kniha se, stejně tak jako její předchůdci, čte moc krásně a příjemně. je plná obrázků a map, starověkého jazyka a jeho překladu, ale především - draků.

galbatorixova krutovláda je u konce a příběh je vlastně o takovém protloukání se murtagha a jeho draka trna světem, po skončení velké války z posledního dílu. z murtaghových snů se pak dozvídáme i zajímavosti z jeho minulosti a napětí ani zde nečekalo na dostavení, poněvadž po překročení sté strany už děj odsýpá jak po másle.

na murtagha jsem si s přítelem čekala asi rok, od samého počátku paoliniho odpočtu na jeho osobním instagramu a čekala jsem pecku, a nezklamala mě to. série dračího jezdce eragona pro mě tak i nadále zůstává srdcovou záležitostí.

myslím, že se jedna o velice kvalitní a propracované dílo jak pro mladé publikum, tak i pro velké a každý čtenář si z knihy může odnést něco jiného, ale to jediné a pohádkové přeci zůstává - a to, že dobro vždy nakonec zvítězí.

upřímně je strašně těžké říci, která kniha z univerza by byla mou nejoblíbenější. nejkrásnější obálku má tady určitě murtagh, poněvadž už jste viděli ten hardback pod obalem? ale dějově bych si možná zvolila první díl, díky své kouzelnosti. a taky díky angele a solembumovi. na jejich první setkání nikdy nezapomenu.

moc děkuji @humbook a @humbook_blogeri za možnost téhle úžasné spolupráce! čtení jsem si užila na plné čáře a jsem zvědavá, jestli si na nás paolini připraví v budoucnu ještě něco. krásný den!


Murtagh Murtagh Christopher Paolini

Legenda pokračuje. Vraťte se do světa Eragona a Dračích jezdců! Pro Dračího jezdce Murtagha a jeho draka Trna už není na světě bezpečno. Zlý král byl svržen a z nich se stali vyděděnci. Po celé zemi se navíc začínají šířit zvěs... více


Komentáře (0)

Přidat komentář