“Its not p*rn. Its a romance book that happens to have a little bit of s*x in it.
Anastasia je krasobruslařkou a celý svůj dosavadní život podřídila tomu, aby byla tou nejlepší z nejlepších. Má naplánovanou každou minutu každého dne a striktně se drží svého diáře. Když je však vandaly poškozen druhý stadion univerzitního hokejového týmu, nezbývá ji nic jiného, než se smířit s faktem, že nyní bude své “KLUZIŠTĚ sdílet s touhle bandou přerostlých děcek.
Jejich kapitánem je Nate Hawkins, který jako by vypadl z nějakého módního magazínu pro sportovce. Vysoký, svalnatý, hnědooký chlapec s roztomilým úsměvem a zástupem “obdivovatelek v zádech...Anastasia k nim ovšem patřit nehodlá. Na závazky ji moc neužije, nemá na ně čas. A teď, když je kvalifikace tak blízko, už vůbec ne...
Icebreaker se stal v knižním světě poměrně velikým “hitem...a já se mu možná už kvůli tomu vyhýbala jako čert kříži. Podobně jako u Twisted série od A. Huang jsem se totiž bála, že ačkoliv má kniha veliký hype a ostatní čtenáři ji zbožňují, mně se líbit úplně nebude. A mé domněnky se bohužel potvrdily. Ne, že by se jednalo o špatný příběh, to určitě ne. Ale tu dobu, kdy se mi líbili chlapci s povahou “zlatého retrívra mám už patrně za sebou.
(SPOILER ZONE ->)
Anastasia je mladou nadějnou krasobruslařkou. Její týmový partner je však úplné hovado...slušně řečeno. Většinu svého času tráví buď tréninkem v posilovně, na ledě nebo ve škole.
A ačkoliv je její partner blb, jako tým jsou zatraceně dobří. Dokonce tak dobří, že by se mohli dostat přes kvalifikační kola až do amerického národního týmu a posléze na Olympiádu.
Problém nastává ve chvíli, kdy je jeden z univerzitních stadionů poškozen a krasobruslaři jsou nuceni poskytnou své cvičné kluziště hokejovému týmu.
Anastasia z toho nemá vůbec radost a už vůbec se jí nelíbí, že se kolem ní začíná “ochomýtat kapitán hokejového týmu Nate. Ne, že by to nebyl hezký kluk...naopak. Ale Stassie nemá na nějaké “románky čas a Nate, jak se zdá o “nezávazné skotačení nestojí...nebo ano?
Jasně, že ne. Nate je totiž chlapec s povahou “zlatého retrívra...milý, přátelský, přítulný a věrný. Ačkoliv se nám kniha zprvu snaží namluvit, že je tak trochu “sukničkář...O Anastasii skutečně stojí a vezme si do hlavy, že ji prostě sbalí.
To se ovšem nelíbí onomu krasobruslařskému partnerovi aka úplnému hovadu. A tak, když se při hraní fotbalu s kamarády opilý zraní, shodí vinu na Nata a řekne, že si na něj počíhal ve sprše a zbil ho...ten je tak postaven mimo hru a dokud se mistr “hovado nezotaví, nemůže ani on hrát hokej.
Aby Anastasia nepřišla o trénink, nabídne se Nate, že jí pomůže a remake “Ledového ostří je na světě!
Dobře, ne tak úplně...ale náznak tam byl. Na můj vkus byl ale celý příběh až moc “načechraný a “zdlouhavý...K hlavní hrdince jsem si nedokázala vytvořit vůbec žádný vztah a Nate, ačkoliv byl klasickým představitelem knižního “slaďouše mi taky k srdci nepřirostl. Co mi navíc docela překáželo, bylo neustálé pořádání a účast na nejrůznějších mejdanech a následné opíjení se do němoty. Opravdu dva mladí nadějní sportovci tráví většinu večerů v týdnu v lihu? Nemyslím si.
Chápu, co se na tom patrně většině líbí...je to romantika s poměrně slušně napsanými pikantními scénami. V tom případě bych vám ale spíš doporučila sérii Windy city od Liz Tomforde.
Více recenzí naleznete i na našem Instagramu: @obedova.pauza
Na ledě Hannah Grace
Anastasia Allenová má jasný cíl: dostat se do reprezentačního týmu USA. Od svých pěti let intenzivně trénuje a členství v bruslařském družstvu Maple Hills jí zajistilo plné vysokoškolské stipendium. Její rozvrh rozhodně není pro s... více