Nalezení - Jiří Březina

recenze

Nalezení (2022) 5 z 5 / EvikU.
Nalezení

Kniha se odehrává ve Svinově a okolí, kde policista Tomáš Volf vyrostl, přijel k rodičům na dovolenou a pomáhá vyšetřit vraždu malého kluka Lukáše a najít pohřešovanou dívku, sestru Lukáše, Elišku. Přidávají se spolu se svou kamarádkou Evou(soukromou vyšetřovatelkou) k vyšetřování k místním policistům.

Brzy se totiž odkrývá starý případ, protože některé události ukazují, že by se mohlo jednat o stejného pachatele a mohlo by to novému případu přinést světlo do vyšetřování. Jelikož Tomáš z vesnice pochází může jim hodně pomoci.

Popisované prostředí Roklinky a Velkého rybníku se mi moc líbí úplně vidím tu přírodu, lesy, místo kde dávají lišky dobrou noc.

Tomáš a Eva mi sedli. Skvěle se doplňovali. V knize se prolíná současnost a minulost, Tomáš vzpomíná na jiný případ, kdy zmizela jiná dívka a nakonec ji našel mrtvou. Je to jedno z vodítek, jestli s tímhle případem nesouvisí...

Líbí se mi moc, že má kniha hlavu a patu, je napínavá, vyšetřování přirozeně vyplyne, ne že má vyšetřovatel nějaký šestý smysl. Správná česká detektivka a mně se moc líbila.


Nalezení Nalezení Jiří Březina

Minulost se vrací bez varování. Pátý případ Tomáše Volfa. V kanceláři soukromé vyšetřovatelky Evy Černé se objeví zoufalý otec pohřešované Elišky. Dívka způsobila tragédii, utekla a zřejmě si chce ublížit. Rozjíždí se intenzivní... více


Komentáře (0)

Přidat komentář