Národní o(p/b)rození
recenze
Národní opruzení (2023) / Zara_KnihomolkaNárodní opruzení - Karolína Zoe Meixnerová
176 str.
Poslouchala jsem jako audioknihu, za kterou děkuji #humbookblogeri
@humbook
#spoluprace.
Tak jdeme na to!
PÁR MÝCH MYŠLENEK
Znáte historii?
Učili jste se o Boženě Němcové, o Karlovi Havlíčkovi Borovském, o Karolíně světlé nebo snad o Janu Nerudovi?
Nečekejte žádné převratné literární dílo. Nečekejte historii přepsanou do příběhu. Očekávejte ale neskutečně skvěle napasované charaktery do postav, jež známe. Věty co vyřkli či napsali použité ve smyšleném příběhu. Čekejte, že zjistíte, jak by se mohli prolnout osudy, kdyby se sešli na stejném místě. Čekejte příběh, který se dotýká fantastična, protože dřív k němu měli mnohem blíž než si myslíme.
Já od toho moc nečekala, ale vlastně mě to mile překvapilo.
Co mohu s jistotou říct je, že na každý poslech objevíte další nové schované historické informace, věty, náměty a další a další a to je na té knížce to krásné!
Já už ji zvládla poslechnout dvakrát a rozhodně to mám v plánu ještě jednou.
Knížka je krátká, zasloužila by si víc stran ale odpouštím díky krásnému jazyku, který je v knize použit.
Venku už je dvojka a mě rozhodně nemine!
Dávám 85 %
Nebo 4/5
Národní opruzení Karolína Zoe Meixnerová
Fiktivní detektivka s romantickou zápletkou postavená na historických událostech českého národního obrození. Jak přesně probíhalo národní obrození? To netuším! Ale představuji si ho jako Národní opruzení – smyšlený příběh, kd... více