E-kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s Martinem Kunešem za účelem recenze.
Chaos se nikdy nevytváří. Jen si tak neustále poletuje mezi námi a mění svoji formu. Nemusíme o něm vědět, ale vždycky je tady s námi. V našich hlavách. V našich srdcích. Chaos je něco, s čím musíme neustále žít, ale občas ho můžeme vzít a přetvořit v něco jiného. Třeba jako Martin Kuneš. Ten si nepodmanil chaos jednou, ale hned dvakrát. A tak z chaosu vznikl Prapůvodní chaos 2.
Stejně jako v první sbírce i tentokrát přišel autor s řadou básní různé délky na mnoho témat a opět všechny lahodí sluchu, jelikož zní melodicky.
Obsahově mě tahle sbírka oslovila okamžitě! U první jsem měla menší problém najít v některých básních hloubku a u jiných chvíli trvalo, než jsem ji našla, ale tady ke mně promlouvaly hned. Tedy většina z nich. Samozřejmě, že se i tentokrát našly básně, které pro mě nebyly ničím jiným než hezkými rýmovačkami, ale bylo jich málo. A většinou to byly ty nejdelší básně ze sbírky.
Básně by k člověku měly promlouvat. Ke každému jinak a ještě na sto způsobů v závislosti na tom, kdy ve svém životě si je přečte. A to tahle sbírka rozhodně dělá. Skoro každá báseň a skoro každý verš jsou plné podnětů k zamyšlení, o kterých vlastně můžete přemýšlet klidně až do skonání světa, protože je tam opravdu hodně otázek a jakmile si na ně odpovíte, objeví se hned další.
Tahle sbírka je navíc doplněna o nádherné ilustrace od různých autorů. Za mě je to skvělý detail, který jen podtrhuje krásu a hloubku jednotlivých básní.
Prapůvodní chaos 2 se mi líbí ještě mnohem víc než první sbírka, protože je tady toho víc na přemýšlení a to já u básní ráda. Tak pokud chcete zkusit klasickou podobu poezie s přesahem, tak můžu knihu určitě doporučit. A je jedno, jestli si přečtete celou sbírku najednou, nebo si vždy náhodně vyberete nějakou báseň. Pevně věřím, že díky nim objevíte něco nového, možná i líp pochopíte sami sebe.
Prapůvodní chaos. 2. díl Martin Kuneš
Druhá sbírka básní jedné toulavé duše. Pokračování příběhů posbíraných při toulkách lužickými hvozdy a kokořínskými skalami. Poezie, která brnká na struny v lidských srdcích a nabízí jiný pohled na svět. Básně plné západů slunc... více