Charles přišel k titulu a povinnostem markýze jako slepý k houslím. A aby toho nebylo málo, titul vábí vdavek chtivé šlechtičny, které pijou Charlesovi krev. Když na panství narazí na Emmu, farářovu dceru a svou kamarádku z dětství, rozhodne se, že ji využije jako živý štít proti chtivým dámám a prostě si ji vezme. Jenže to by s jeho plánem ještě Emma musela souhlasit.
První hvězdička je i tady za prostředí. Opět jsme na začátku 19. století, tentokrát ale neobcházíme domácí večírky, nýbrž jsme pouze na večírku pana domácího. Opět tady máme nezkušené dámy i klepy všeho druhu. Tady se ale nově setkáváme i s pohledem anglické společnosti na výchovu dětí.
Druhá hvězdička patří hlavním hrdinům. Markýz Charles je tentokrát velice zkušený dospělý muž, který si jde pevně za tím, co chce. A chce Emmu. Emma je naopak velice nezkušená mladá dáma, která je kvůli smrti matky v raném dětství velice ostražitá a i když už je pár let ,,po sezóně", nehodlá Charlesovi sloužit pouze jako přijatelná možnost místo namyšlených mladých dam. A to i když ho už od dětství tajně obdivuje.
Třetí hvězdička je za velice vtipné scénky. U tohoto dílu jsem se opravdu zasmála. Žárlivost, dětská vynalézavost, dohazovací takty ženského spolku, ... Jestli se chcete u knížky zasmát, sáhli jste po té pravé.
Další hvězdička patří i v tomto dílu Nahé šlechty naší velké skupince vedlejších postav. Nově vytvořené rodinky se rozrůstají, vítáme mezi nimi nové členy a otvírají se nám další a další příběhy.
Pátá hvězdička je za celkový dojem. Nemůžu si pomoct, ale sérii Nahou šlechtu hltám a hltám. I tento příběh je vtipný, romantický, žhavý, napínavý a vskutku skvělý.
Příběh doporučuji opět všem, co mají rádi historické romány a chtějí si na malou chvíli připadat jako urozené dámy či galantní pánové.
Nahý markýz Sally MacKenzie
Nahý markýz je další příběh z volné série historických romancí z pera americké autorky Sally MacKenzie. Přináší humor, napínavé dobrodružství a erotické jiskření. Zdá se, že Charles Draysmith je velmi praktický muž, a pokud jde o ... více