Příběh o Američance, která po smrti otce odjíždí do jeho rodné Anglie a shodou neuvěřitelných náhod skončí v posteli s nahým vévodou. Vítejte v prvním díle skutečně povedené série ,,Nahá šlechta":
První hvězdička je za prostředí, ve kterém se příběh odehrává. Miluju historické romány a v tomto se dokonce našlo pár historických faktů, takže mě to jako budoucí učitelku dějepisu velice potěšilo. Plesy, klepy, pomluvy a hana, předsudky o zrzkách ... Vskutku jsem si připadala jako na začátku devatenáctého století.
Druhá hvězdička patří hlavním hrdinům. Sarah byla silná, nezávislá Američanka, která dávala svůj odpor k titulům a primogenituře jasně najevo, avšak v mezích slušného chování. S Jamesem jim to spolu neskutečně slušelo a hlavně to mezi nimi jiskřilo, div nepodpálili podlahu. James byl gentleman, ale zároveň Muž s velkým M, i když nezkušený.
Třetí hvězdička je za opravdu zajímavý a neotřelý úvod. Ten začátek byl tak dokonale napsaný, obzvlášť, když se zjistilo, kdo mladou slečnu poslal do jámy lvové. Také se mi líbilo, jak autorka nezapomněla na dívčí neznalost. Občas mi za ni bylo sice neskutečně trapně, ale začátkem devatenáctého století naprosto běžná záležitost.
Čtvrtá hvězdička patří vedlejším postavám. Robbieho jsem si oblíbila v prvním okamžiku, stejně tak Charlese a mladou Lizzií. Moc dobře napsaná byla i linka Richarda s Philipem. Líbilo se mi, že autorka do příběhu zapracovala homosexualitu, která v tomto století byla sice tabu, ale rozhodně existovala. Stejně tak se nebála popsat psychopata, a že se jí to vskutku povedlo. V některých pasážích mě až mrazilo.
Pátá hvězdička je za skvělé zpracování příběhu. Scénky byly vtipné, napínavé, vášnivé i sladce romantické. Já ten příběh prostě miluju.
V několika komentářích jsem se dočetla, že je ,,situace" Jamese nereálná. Já si ale říkám, copak musí být každý muž zkušený a všehoznalý? Navíc po otřesném zážitku s nevěstincem se mu ani nedivím. A nevědomost mladé slečny jsem obhájila již výše.
Knihu doporučuji všem, co se rádi vrací v čase do 19. století a nevadí jim nevědomost a neohrabanost mladý šlechtičen a šlechticů. Nahý vévoda je úvodem do celé série, která vás lapí a pustí, až po přečtení Nahého krále.
Nahý vévoda Sally MacKenzie
1. díl série Naked Nobility - Nahá šlechta Nahý vévoda je první příběh z volné série historických romancí z pera americké autorky Sally MacKenzie. Sarah Hamiltonová přijíždí do Anglie po smrti svého otce. Otcovým posledním přání... více