Něco mezi nebem a zemí
recenze
Můj důvod žít (2024) / andulka1406“ Byl jsi moje světlo a já nevím, jak bez tebe dokážu najít cestu ven z temnoty, ve které se topím.
Tak tahle knížka mi naprosto sedla a měla jsem ji přečtenou opravdu rychle. Řekněme si narovinu, hlavním tématem této knihy je smrt, posmrtný život, spřízněné duše a karmické uzly a minulé životy. Jelikož mě tohle téma obecně zajímá, tak mě kniha vtáhla hned.
Hlavní postavy jsou Nina a Damián. Nina nemá na růžích ustláno. Její matka holduje alkoholu a Nina se snaží se tomu stranit. Chodí do nemocnice potěšit staré lidi, hlavně jednu paní a chce se stát lékařkou nebo si to alespoň myslí. Damián je takový frajírek, který bohužel zemře při autonehodě. Když se však dostane do posmrtného života, začne spoustu věcí vidět úplně jinak. Nicméně Damián je trochu rebel i po smrti, protože dělá něco, co by dělat neměl. Moc jsem si ho ale oblíbila
Strašně, ale opravdu strašně mě to bavilo. Moje emoce se měnily jako blázen. Víte, že se zázrak asi nestane, ale pořád doufáte. Všechno v knize spolu bylo propletené a dávalo to dokonalý celek a smysl. Karmické uzly, minulé životy. To, že se v každém životě setkáváme stále znovu s lidmi, jako v minulých životech. A líbilo se mi i jak to vypadalo „v nebi“.
I když je kniha smutná, tak zároveň je laskavá a plná naděje. Obrázek, který je v knize je taky naprosto nádherný. Nejen, že autorka Míša @michaeladopitova skvěle píše, ale také umí nádherně kreslit.
Já si knihu moc užila a Vám ji také doporučuji. Příběh Niny a Damiána ve mě bude ještě nějakou dobu rezonovat.
Hodnotím 5/5
Za knihu k recenzi moc děkuji @humbook_blogeri v rámci #spoluprace
Můj důvod žít Michaela Dopitová
“Romance o spřízněných duších, které se nikdy nestihly poznat." Nina musela dospět dřív než její vrstevníci, život s matkou závislou na alkoholu jí nedal jinou možnost. Toxická směs výčitek, lásky, strachu a odpuštění z ní však... více