Nejmladší český spisovatel
recenze
Říkejte mi PEHUDE (Pekelně Hustej Detektiv) (2016) / HanaBourkováKniha „Říkejte mi Pehude„ je velmi výjimečná tím, že jí napsal osmiletý školák Jiří Arbter. Autor knihy si dal přezdívku PEHUDE – PEkelně HUstej DEtektiv.
Jiří Arbter svojí osobností vyniká ve škole, má velmi nadprůměrné IQ. Nadějný školák má vynalézavého kamaráda Toníka přezdívaného Mandej. Chlapci jsou pyšní na své přezdívky. Autor sám přiznává že rád řeší záhady.
Spolu s chlapci budeme řešit jejich každodenní příhody. Jak se vyřeší záhada ztracené Barušky? Jedná se o únos? V místě jejich bydliště se v ZOO ztratil medvěd, co udělají malí pátrači? Seznámí nás také jak se svými radami zasloužili o koupi vánočního kapra bez placení. Koupit vánoční stromeček je lehká věc, ale když si se stromečkem přinesete i neznámé zvíře schované mezi jehličím, zjistíte to až doma, co uděláte? Jak zvíře chytíte? Do klece aby nás nepokousalo? Co je to Beauty víkend? A proč je jenom pro ženy? Oba chlapci přemluví své maminky aby je vzaly s sebou na dámský wellnes. A co je čeká milého? Koupání v hotelovém bazénku, největší záhadou je pro ně sauna. Co vše na hotelu zažijí naši detektivové?
Kniha ŘÍKEJTE MI PEHUDE vtáhne čtenáře mezi hrdiny příběhu. Autor Jiří Arbter je na svůj věk vynikající vypravěč. V případě cestování můžete mít knížečku i v batohu. Kniha je určená především pro dětské čtenáře, k objevení radosti a požitku z četby, výborně se čte, je doplněná kresbami. Při čtení se budete smát, pozitivní nálada vám zůstane po celý den.
Říkejte mi PEHUDE (Pekelně Hustej Detektiv) Alena Arbterová
Rádi se smějete od ucha k uchu? Řešíte různé záhady a víte, že spousta úžasných a hlavně veselých příhod se dá zažít i v běžném životě bez všudypřítomných příšer, vulgarismů, násilí a neúcty k autoritám? Chcete zjistit, kam zmiz... více